Visszatekintő

2023.12.25. 13:19

Gyarmati kajakos aranyak, SBTC feljutás és pásztói MMA siker – júniusban ezektől volt hangos a sportélet Nógrád megyében

Összegyűjtöttük, melyik sportcikkeket olvastátok a legtöbben júniusban.

Nool.hu

Közösen ünnepelték a jóga világnapját a Medves-fennsíkon

Közös gyakorlást tartottak a jóga világnapja alkalmából szerdán délután a Medves-fennsíkon.
Nádasi Andrea, az egyik salgótarjáni jógastúdió vezetője és a rendezvény szervezője elmondta, hogy idén is töretlen lelkesedéssel invitáltak mindenkit egy közös 108 Napüdvözlet asana gyakorlásra, amely gyakorlatsor az Astánga-vinyásza könnyített verziójára épült.

– A gyakorlást Szó Anna és Karine Szogojan jógaoktatók vezették, égi jógaoktató-vaisnava segítőjük pedig Fajta Csongor, aki avatott mester volt és sajnos idén elhunyt. Ő volt az, aki ezt az egész kezdeményezést elindította – közölte Nádasdi Andrea.

A jelenlévőknek az időjárás is kedvezett, hiszen fantasztikus időben mozoghatott együtt a közel negyven jógázó, a gyönyörű tájat és a friss nógrádi levegőt élvezve.

Három aranyat hoztak haza a balassagyarmati kajakosok

Fadd-Domboriban rendezték meg a Magyar Kupát, ahol szép balassagyarmati sikerek is születtek.
Ulveczki Edina, a Vitalitás SE kajak szakosztályának edzője közösségi oldalán számolt be arról, hogy a hétvégi kajak-kenu Magyar Kupán a gyarmati szakosztály az éremtáblázaton a hetedik helyen végzett, ami igazán kimagasló eredmény a több mint 75 egyesületet számláló mezőnyben, regionálisan ez az előkelő második helyet jelenti.  

Ódor Benedek egyesben és négyesben is megnyerte a 2000 métert, Kruj Benedek és Uram Kristóf pedig K2 500 méteren lettek aranyérmesek. 

Kettős győzelemmel jutott fel az NB III-ba a Salgótarjáni BTC együttese

Vasárnap délután rendezték meg az NB III. osztály tagságáért folyó párharc visszavágóját Nyergesújfaluban, amely alakalmával ismét kapott gól nélkül diadalmaskodott a Stécé gárdája, magabiztosan feljutva ezzel a magasabb osztályba.
A Salgótarjáni BTC együttese vasárnap délután lépett pályára a Nyergesújfalu otthonában, az NB III. osztály tagságáért rendezett osztályozó párharc visszavágóján. Az első találkozót egy héttel korábban 3–0 arányban nyerte meg az SBTC a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadionban, így jó esélyekkel utazhattak a második mérkőzésre.

A visszavágót egy nagyon jól előkészített pályán rendezték meg, napsütéses kellemes időjárási feltételek mellett.
A mérkőzés első játékrészében inkább a küzdelem dominált, míg a fordulást követően Csifó – egy jó kiugratást követően kapusra vezethette a labdát, amelyet higgadtan passzolt el laposan a hálóőr mellett – és a csereként pályára lépő Csáki góljaival – a szintén csereként pályára küldött Palkovics beadását értékesítette középen érkezve – magabiztos győzelmet aratott az SBTC együttese idegenben is, így kettős sikerrel jutott a magasabb osztályba.

A mérkőzés lefújásának pillanatában a közel százötven salgótarjáni drukker torkából joggal zúgott a szép volt fiúk, hiszen a fiatal fekete-fehér gárda kapott gól nélkül, magabiztosan vette az osztályozó párharc akadályát.

Amatőr MMA bajnok lett a pásztóiak büszkesége

A Pásztói Szabadidő SE MMA szakosztályának képviselői Győrszentivánon léptek ketrecbe.
Koczka Bernát, a szakosztály vezetője arról számolt be portálunknak, hogy két elsőmeccses sportolóval neveztek be a bajnokságra. Az ecsegi Kunyu Nikolasz 17 évesen a junior 70,3 kilós súlycsoportban egy hatfős torna keretében bunyózott a ketrecben élete első MMA mérkőzésén, ahol Tóth Kovács Gergely, a Mátra Kempo SE versenyzője állította meg menetelését a dobogó csúcsa felé.

A meccs gyönyörű földrevitellel és dominanciával kezdődött a nógrádi harcos részéről, viszont a földön egy elhibázott pozícióváltás következtében alulra került. Később Nikolasz befogott egy egyenes lábfeszítést álló ellenfelén, viszont ledönteni nem tudta, Gergő ezt kihasználva bevitt pár ütést a nógrádinak, ami koordinációs problémákat okozott az ifjú tehetségnél, így a bíró beszüntette a mérkőzést Ground&Pound TKO-val. A pásztóiak versenyzője így a harmadik helyen zárt.

A pásztóiak másik harcosa, a karancslapujtői Botos Viktor a felnőttek 77 kilós mezőnyében indult, ellenfele a West Warriors SE versenyzője, Barcza Dávid volt. Az első menet Viktor részéről görcsösen indult, támadásaiba beleadott mindent, bízva egy gyors KO-ban. Ezt ellenfele kiválóan kezelte, és földharcban a nógrádi fölé tudott kerekedni, így ez a menet egyértelműen Dávidé volt. Viszont jött a második menet, ahol Viktor combrúgása miatt lekerültek a földre teknős pozícióba, ahol a pásztóiak büszkesége egy Anacondának nevezett karkulcs fojtással nyert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában