Múltidéző

2023.12.23. 15:05

Jól húzta a gázt a fiatal salgótarjáni motoros, gyarmati érem, remek eredmény Varsóban és egy nógrádi focibotrány – márciusban ettől volt hangos a sportélet Nógrád megyében

Összegyűjtöttük, melyik sportcikkeket olvastátok a legtöbben március hónapban.

Nool.hu

A salgótarjáni motoros húzta legjobban a gázt
A fiatal salgótarjáni Kántor-Szabó Levente nyerte a motocross bajnokság első fordulóját III. osztály MX2 kategóriában Piliscséven, majd az elmúlt hétvégén Kiskunfélegyházán is diadalmaskodott.
A közelmúltban Piliscsév volt a hazai motocross központi helyszíne, ahol a 2023-as CL4 Offroad Motoros Iskola Magyarország Nyílt Nemzeti Elite Motocross Országos Bajnokságának első fordulóját rendezték meg, amelyen a salgótarjáni Kántor-Szabó Levente, – a Bolyai János Gimnázium 9. Kny-es osztály tanulója – a LÉCZ Motorsport Egyesület versenyzője is részt vett.

Erre a két napos eseményre rengeteg külföldi versenyző érkezett Szlovákiából, Csehországból, Ausztriából és Romániából is, így több mint 300 sportember mérhette össze a tudását a különböző kategóriákban. Levente a III. osztály, MX2 kategóriában egy Husqvarna TC125 köbcentis motorral indult. Mindkét futamban a középmezőnyből rajtolt és onnan sikerült felküzdenie magát az első helyre, így a III. osztály MX2 kategória győztese lett. A bajnokság hét fordulóból áll és a következő verseny Ácson kerül majd megrendezésre.

Az elmúlt hétvégén a KTM-HUSQVARNA Centrum Magyar Enduro és Endurocross Bajnokság első fordulójára került sor Kiskunfélegyházán.

A salgótarjáni motorkerékpáros a III. osztály E1 kategóriában indult, ahol abszolút és kategória győztesként végzett. Egy közepes rajt után már az első körben az élre állt, amit sikerült a futam leintéséig megtartania. Az endorocross bajnokság hat fordulóból áll, és a következő verseny Pannonhalmán kerül majd megrendezésre. 

 

Bravúros bajnoki ezüsttel zárt a gyarmati dobóatléta
Veszprémben rendezték meg az U18-as és U20-as téli dobó magyar bajnokságot, ahol a balassagyarmati Vitalitás SE-t két junior kalapácsvető képviselte, mindketten egyéni rekordot értek el.
A kiszámíthatatlan tavaszi időjárás nem vált az atléták előnyére, hiszen a versenyszámok alatt a zuhogó eső és a csípős szél váltotta egymást.

A gyarmatiak közül Csernyik Benjámin már az első dobásával megjavította egyéni csúcsát, amit később sorozatról sorozatra túlszárnyalt. A hatodik kísérletére közel három méterrel dobott nagyobbat, mint a tavaly felállított egyéni csúcsa. Ezzel az eredménnyel végül a hetedik helyen fejezte be a versenyt.

A többszörös bajnok, és válogatott gyarmati atléta, Imre Roland bronzéremre esélyesként állt neki a versenynek a korcsoport két favoritja, a veszprémi Csekő Miklós és a pápai Füredi Dániel mögött. Már első dobásával bebiztosította magát a dobogón, végül a második helyet szerezte meg a bajnokságon. Fábián Gábor tanítványának 71,66 méteres új egyéni csúcsa jelenleg egy nyolcadik helyet ér a világranglistán.

Csekő Miklós utolsó dobása 78,04 méterig szállt, ami 2023-ban a világ legjobb eredménye eddig, ez is érzékelteti a magyar mezőny erősségét.

A balassagyarmati dobók eredményei.
U20 férfi kalapácsvetés (6 kg, 8 induló): 2. Imre Roland 71,66 méter … 7. Csernyik Benjámin 41,76.

 

Remek eredményt ért el a nógrádi futó Varsóban
Másodosztályú szintet érő egyéni csúcsot futott félmaratonon Lengyelországban Besze Tibor, a Salgótarjáni AC hosszútávfutója
A 17. Varsói félmaratonon szerepelt a hétvégén a pásztói Besze Tibor. A SAC futója több mint 7500 férfi között a 41. helyen végzett. Ideje, az 1;11:42 óra nem csak új egyéni csúcs lett, de másodosztályú szintet is ért.

- Tavaly alkalmanként eljártam edzeni atlétika pályára, és azt tapasztaltam, hogy ott jobban meg tudom futni a résztávokat. Ezen fellelkesedve a télen a gyorsító edzéseimet rendszerint pályán végeztem. Mivel "mániám" a hosszú tempófutás, így hónapról hónapra kaptam egy pozitív visszajelzést, így célom lett egy új egyéni csúcs elérése. Az enyhe hőmérséklet kedvezett a pulzusomnak, ezért választottam a kora tavaszi Varsó félmaratont - mesélte Tibor, aki egy jó időeredményért egészen Lengyelországig utazott.

- A rajtnál gyenge eső és kisebb szél várt, az előnyös 9 fokkal. A táv első fele erősre sikerült, a 10 kilométer 33:47 perces lett, így izgultam, hogy ez a vége felé visszaüt majd. A táv második félre is megmaradt a lendületem, de nehéz volt. Az útvonal egy része városi autópályán vezetett, szinte üvegsík aszfalton, szóval csak “nyomni kellett gázt”! Külön élmény volt, hogy három afrikai elit nőt is megelőzhettem - értékelt a futó.

Eredmények.
Félmaraton, férfiak (7528 induló): 1. Akopesha Abraham Kasongwor (kenyai) 1;00:55 óra … 41. Besze Tibor (SAC) 1;11:42.

 

Nógrádi focibotrány: vádat emeltek a játékosverő drukkerek ellen
Botrányos véget ért tavaly tavasszal egy megyei III-as futballmeccs Nógrádsipeken: ittas drukkerek megkergették, majd fejbe is rúgták az egyik hazai játékost. A járási ügyészség most emelt vádat a három férfi ellen.

A vádlottak a 2022. április 24-én Nógrádsipeken megrendezett megyei III. osztályú labdarúgó-mérkőzés nézői voltak, ahol a hazai csapat a varsányi csapatot fogadta vendégként – tájékoztatta portálunkat csütörtökön a Nógrád Vármegyei Főügyészség. A részletekkel kapcsolatban megosztották: a meccs 85. percében a nógrádsipeki csapatban futballozó sértett egy nézővel vitába keveredett, ekkor az ittas állapotban lévő vádlottak a pályára szaladtak, az előlük menekülő játékost üldözőbe vették, majd miután az elesett, a földre kerülő sportolót az egyik elkövető fejbe rúgta.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a bántalmazó férfi ellen nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette, társai ellen pedig – mivel a pályára jogosulatlanul léptek be – rendbontás vétsége miatt emelt vádat. Az ügyészség indítványozta, hogy a Balassagyarmati Járásbíróság büntetővégzés alkalmazásával szabjon ki a drukkerekkel szemben pénzbüntetést, és tiltsa el őket a Magyar Labdarúgó Szövetség által rendezett sportrendezvények látogatásától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában