Abszolút rekord

2023.11.08. 15:38

Abszolút tórekordot döntött méretes koi pontyával a horgász Maconkán

Új abszolút tórekordot döntött egy, a közelmúltban kifogott koi ponty Maconkán.

Veres Edina

Ondrésik Tamás és a 17,67 kilogrammos fogása

Forrás: Maconkai-víztározó és tórendszere Facebook-oldal

A Maconkai-víztározó és tórendszere nevű közösségi oldal a napokban osztotta meg a tájékoztatást, amely szerint igazi ponty-eldorádó a késői őszi időszak, amikor is egyre nagyobb átlagsúllyal jönnek elő a nagypontyok Maconkán. Ezt támasztja alá az is, hogy nemrég a nyári kikötőben a koi ponty tórekordja dőlt meg Ondrésik Tamás 17,67 kilogrammos fogásának köszönhetően.

„A hosszú évek óta ismert hal sorsa elég kalandos, neki is voltak jó és rossz évei. A 2019-es 11,4 kilogramm után 2021 tavaszán már 16,62 kilogramm volt, majd bő két éven át inkább csökkent a súlya és kevesebbet jelentkezett” – részletezték a posztban, amelyből az is kiderült, hogy a fordulat idén szeptember elején következett, amikor is 15,8 kilogrammal "robbantott" a kopoltyús. Ezután a szóban forgó koi ponty október első napján 16,95 kilogrammal már tórekord lett, majd 29 nap alatt 72 dekagrammot hízva az első 17 kilogramm feletti maconkai koiként lett újra új, abszolút koi tórekord.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában