Megmérettetés

2023.11.17. 15:38

A kézilabda-világbajnokságon védi majd a hálót a gyarmati sportoló

A balassagyarmati Bukovszky Anna is tagja lett a magyar női kézilabda-válogatottnak a november 30-án, csütörtökön kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Lukács Zsófia

Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 18 fős keretét a svéd-dán-norvég közös rendezésű világbajnokságra. A magyar szövetség csütörtökön a honlapján tette közzé a játékosok névsorát, amelyben Bukovszky Anna, a Váci Női Kézilabda Sportegyesület kapusa is szerepel.

– Sajnos Janurik Kinga sérülése nem jött rendbe, nem lehet ott a vb-n, és Faluvégi Dorottya is megsérült. Rossz hír, hogy Faluvégi Dorottya sem tarthat velünk, a térdének állapota kluborvosa és dr. Lohner Balázs keretorvos szerint sem terhelhető olyan módon, hogy sérülésveszély nélkül játsszon a világbajnokságon – idézte a magyar szövetség honlapja Golovin Vlagyimirt.

A balassagyarmati Bukovszky Anna is tagja lett a magyar női kézilabda-válogatottnak
Forrás: Magyar Kézilabda Szövetség

Hozzátette, hogy természetesen a munkát megkezdő 18 kerettaggal és a stábbal együtt mindent megtesznek, hogy sikeresen szerepeljenek, hiszen mindenkinek az a vágya, hogy ott lehessenek az olimpiai selejtezőn, majd a párizsi olimpián.  – Tíz napunk lesz együtt készülni a nyitómérkőzésig, ahol már a lehető legjobb formában kell játszanunk, hiszen a lebonyolítás miatt elképzelhető, hogy minden gól számítani fog a kvalifikáció szempontjából – mondta el a szövetségi kapitány.

A válogatott hétfőn Telkiben kezdi meg a felkészülést, majd jövő hétvégén Hollandiában két felkészülési mérkőzést játszik.

A magyar válogatott Helsingborgban Paraguayjal, Kamerunnal és Montenegróval találkozik a csoportkörben. Az első három helyezett jut a középdöntőbe, ahol a Svédország, Horvátország, Kína, Szenegál kvartett három továbbjutójával találkozhatnak a magyarok Göteborgban. Onnan az első két csapat kerül majd a negyeddöntőbe.

A vb-aranyérmes kijut a jövő nyári párizsi olimpiára (francia siker esetén döntőbeli ellenfele kvalifikál), a következő hat válogatott pedig – amelynek nincs selejtezős helye vagy kvótája – részt vehet az áprilisi selejtezőtornák egyikén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában