Labdarúgás

2023.09.25. 14:00

Nógrádi góllal mentett pontot Soroksáron a Budapest Honvéd

Holman Dávid remek teljesítmény mellett góllal vette ki részét csapata pontszerzésében a Merkantil Bank Liga kilencedik fordulójában.

Stefán Antal Krisztián

Holman Dávid magabiztosan értékesítette az általa kiharcolt büntetőt.

Forrás: Budapest Honvéd FC

Fotó: BALOGH DAVID

Vasárnap délután Soroksárra volt hivatalos a Budapest Honvéd FC együttese az NB II. kilencedik játéknapján. A kispestiek kezdőjében két Nógrád vármegyei labdarúgó is a kezdőcsapatban kapott helyett, hiszen a kapuban a salgótarjáni Dúzs Gellért, míg a középpálya közepén az Érsekvadkertről származó Holman Dávid szerepelt. A hajrában hozzájuk csatlakozott a szintén salgótarjáni Bobál Gergely.

A meccset a fővárosi piros-feketék kezdték jobban, kik alaposan a kapujukhoz szorították ellenfelüket, de a Soroksár remekül állta a sarat, majd az első félidő közepétől kiegyenlített játék folyt a pályán. A játékrész hajrájában aztán meg is szerezték a vezetést a házigazdák, akik így egygólos előnnyel mehettek pihenőre. A fordulás után gyakorlatilag felbillent a pálya és óriási mezőnyfölényt alakított ki a Honvéd, de sokáig nem született újabb találat. Az utolsó húsz perchez érve Holman kavargatott a bal szélen, majd a büntetőterületen belül felvágták, így büntetőhöz jutott a Kispest. Az ítéletet a sértett hajtotta végre, aki nagy erővel a kapu jobboldalába bombázta a játékszert.

A hátralévő időben mindkét társulat megnyerhette volna az összecsapást, de végül maradt az egy egyes döntetlen. 

Merkantil Bank Liga, 8. forduló:
Soroksár SC – Budapest Honvéd FC 1–1 (1–0)
Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 700 néző, vezette: Karakó F, (Horváth R., Nagy V.)
Soroksár SC: Holczer – Kaján, Króner, Kékesi, Valencsik – Vass Á. – Dragóner F. (Korozmán, 69.), Németh E., Katona M., Hajdú R. (Varga Z. 81.) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter.
Budapest Honvéd FC: Dúzs – Kovács N. (Bobál G., 68.), Szabó A., Kálnoki-Kis, Benczenleitner – Adorján, Kocsis G., Lőrinczy – Kocsis D. (Krajcsovics, 90.), Holman, Kerezsi (Bocskay, 81.). Vezetőedző: Pinezits Máté.
Gl.: Lovrencsics B. (39.), ill. Holman (71. – tizenegyesből).
Pinezits Máté: – Örülök neki, hogy a csapatnak volt stabilitása, nem kezdtünk el kapkodni akkor sem, amikor hátrányba kerültünk. Lelkileg és mentálisan is összeszedettek voltak a srácok, megállás nélkül járattuk a labdát, helyzeteket alakítottunk ki, domináltunk, mindezt egy nagyon jó ellenfél otthonában tettük, büszke vagyok arra, hogy stabilak maradtunk. Természetesen arról is beszélhetünk, hogy hátrányba kerültünk és onnan egyenlítettünk, de azt is emeljük ki, hogy a találkozó első 20 percében például a kapuja elé szögeztük a Soroksárt és azon kívül is sok olyan periódus volt, amikor mi alakítottuk a játék képét, sokat volt nálunk a labda és folyamatosan kerestük az ellenfél gyenge pontjait és mentünk a győzelemért. Nem tulajdonítok nagy jelentőséget a három mérkőzésünk óta tartó veretlenségünknek, fontosabb, hogy egyre dominánsabb a játékunk, ami új kérdéseket is felvet az ellenfeleket illetően, hiszen foglalkoznunk kell azzal is, hogyan törjünk fel betömörülő védelmeket. Ami pedig még fontosabb és nem véletlenül hangsúlyozzuk, hogy egy folyamatban vagyunk. Egy teljesen új közösséget, csapatot és felfogást kezdtünk el építeni és a kupamérkőzéssel együtt járunk a kilencedik tétmérkőzésnél. Többen a bajnokság közben csatlakoztak hozzánk, így csak rövid ideje dolgozhatunk teljes csapattal, folyamatában épül az egység és áll össze egyre jobban az együttes. Hiszünk abban, hogy folyamatosan javulni tudunk, ami pedig magával hozza a pontokat is.

A Honvéd legközelebb csütörtök este lép pályára az NB II-ben, ahol Dúzs Gellérték a Budafokot fogadják a Bozsik Arénában. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában