Tájékozódási futás

2023.08.04. 20:37

Világbajnokságon vesznek részt a Dornyay szenior tájfutói

Augusztus 12-18. között Szlovákiában, Kassa térségében rendezik meg a szenior korú tájékozódási futók egyéni világbajnokságát.

Nool.hu

A szeniorok kassai világbajnokságán a jövőre már „hetvenkedő” évébe lépő id. Pelyhe Dénes lesz a Dornyay korelnöke.

Forrás: Beküldött fotó

A sportági eseményen 35 évtől felfelé, 5 éves korosztályokra bontva, 5 földrész 3250 sportolója áll rajthoz, akik három versenyszámban küzdhetnek meg egymással a világbajnoki címekért.

Hazánkat klubszínekben 200 sportoló képviseli, közte a Salgótarjáni Dornyay 11 versenyzője. Ők, korosztályoktól felmenően a következők: Papp Ildikó, Décsey Emőke, Nagy Ákosné, illetve Berecz Gábor, Babka Miklós, Molnár István, Szikszai Szabolcs, dr. Mohácsy Tamás, Sramkó Tibor, Győri László és id. Pelyhe Dénes. A nógrádiak korelnöke az M 65 kategóriában rajthoz álló id. Pelyhe Dénes lesz. Érdekessége az idei szenior korú tájékozódási futók világbajnokságának, hogy a 85 éven felüli nőknél 8 a 90 éven felüli férfiaknál pedig 11 versenyző száll harcba a világbajnoki címekért.

Az első futamra a városi sprint táv selejtezőjére augusztus 12-én, szombaton Kassa belvárosában a Műszaki egyetem környékén kerül sor, majd másnap a döntőt is bonyolítják le. Ezt követően a versenyzők Kassától északra Budamér mellé költöznek ahol a középtávú selejtező futamokra és a döntőre kerül sor. A vb záróversenyét a hosszútávú selejtezőt illetve a döntőt is a magyar határhoz közeli Gombaszög felett húzódó szilicei fennsíkon bonyolítják le. A szenior világbajnokság három versenye mellett a szervezők a 35 éven aluli versenyzők számára Karszt kupa néven nemzetközi részvételű kupaversenyt bonyolít le. A Karszt kupán a Salgótarjáni Dornyay két ifjúsági futója Alb Zalán, Maier Bendegúz valamint junior nőknél Nagy Szilvia is indulók között lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában