Atlétika

2023.06.02. 08:10

Ismét számítanak a válogatottban a balassagyarmati dobóra

Imre Roland a hétvégén Csehországba lép majd dobókörbe egy országok közötti válogatott viadalon.

B. L.

Imre Roland (Vitalitás SE) az új gyarmati dobókörben készülhet a versenyekre

Forrás: Nool

Fotó: B. L.

A balassagyarmati Vitalitás SE dobói a napokban Veszprémben szerepeltek, az Összdobó Liganapok keretében. A 6 kilós férfi kalapácsvetés versenyszámában az U18-asok és U20-asok mérték össze tudásukat, a Vitalitás színeit Imre Roland és Csernyik Benjámin képviselte.

Fábián Gábor tanítványainak bemelegítő dobásai nagyon biztatóak voltak. Benjámin első melegítő dobása egyéni csúcsot ért volna, viszont az „éles”  versenyen már nem sikerült ugyanazt a mozgást hoznia. Így bár nagyon közel került egyéni legjobbjához, de a javítás ezúttal nem sikerült. 

Csapattársára, Rolandra szintén ez volt igaz, hiszen a bemelegítő dobása ezüstérmet jelentett volna. A 6 dobásból 4 is érvénytelen lett, viszont az utolsó sorozatban sikerült javítania, és még egy ilyen rossz sorozat után is az előkelő negyedik helyet szerezte meg. 

A versenyt követően azonban érkezett a jó hír, miszerint Imre Roland a hétvégén újra válogatott szerelést ölthet. A korosztályos válogatott viadalt a csehországi Plzeň-ben rendezik meg, ahol a balassagyarmati atléta ismét 6 kilós szerrel versenyez majd. Roland nemrég a 7,26-os felnőtt szerrel dobott 61,83 métert, ami új megyecsúcsot jelent.

A Vitalitás kalapácsvetőinek eredményei.  
U18-U20 férfiak (6 kg, 13 induló): 4. Imre Roland 67,91 méter ... 13. Csernyik Benjámin 40,37.

Korábban is írtunk már Roland nemzetközi eredményeiről:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában