Atlétika

2022.06.16. 13:34

Nemzetközi szinten is bizonyított a bajnok gyarmati dobó

Szekszárdon rendezték meg az U18-as országos bajnokságot, ahol a korábbi világjátékon is remeklő balassagyarmati Imre Roland sérült bokával sem nem talált legyőzőre.

B.L.

Imre Roland Franciaországból is éremmel tért haza

Forrás: Beküldött

A Vitalitás SE kalapácsvetője nagyszerű formában van, az ob előtt a Gymnasiadén is remekelt, egy bronzéremmel térhetett haza Franciaországból.
- Az első világversenyemnek volt jó és rossz oldala is. Gyönyörű helyen jártam, új embereket ismertem meg és először ültem repülőn. A rossz oldala a szokatlan étellel kapcsolatban volt, egy héten át csak kétszer kaptunk húst és négy kilót fogytam. Nagyon izgalmas volt a verseny és örültem, amikor utolsó, 74,53 méteres dobásommal fel tudtam kerülni a dobogóra. Végeredményben büszke vagyok arra, hogy az első világversenyemen érmet tudtam szerezni - emlékezett vissza Roland, aki ezt követően Lengyelországban, az Olimpiai Reménységek Versenyén is elindult, és ezüstéremmel gyarapodott.

- Az első helyet is megszerezhettem volna, de nem igazán voltam formában és meg is fáztam, bár így is sikerült 73 méter fölé repíteni a kalapácsot. Lengyelországban gyönyörű kilátásunk volt a szállásunkon, valamint az étellel sem akadtak gondok, csak az utazás terhelt meg egy kicsit - értékelte a lengyel túrát. 

A megyecsúcsot 75,95 méterrel birtokló dobó a szekszárdi bajnokságra nem a legjobb előjelekkel utazott el.
- Az ob előtt öt nappal megsérültem, mert futás közben beleléptem egy gödörbe. Mire odaértem a padhoz, hogy leüljek, már be is dagadt és nagyon fájt. Egész héten pihentem, így tét nélkül léptem dobókörbe, mert tudtam, hogy a második helyhez elég 65 méter is. A bemelegítés után nem fájt annyira a bokám, nagyon jól mentek a dobásaim is, ezt tükrözte az első 71 méter feletti kísérletem is. Végül 72,62-t bírtam kihozni a sérült bokámból. Mivel tét nélkül álltam a dobókörbe, egy percet sem izgultam, teljesen higgadtan versenyeztem. Nagyon elégedett vagyok, hogy sérült bokával is meg tudtam nyerni a bajnokságot - mesélte Roland.

Remélhetőleg hamarosan meggyógyul az a boka, mert fontos feladatok várnak még Fábián Gábor tanítványára.
- A továbbiakban a legnagyobb célom, hogy a Jeruzsálemben megrendezendő korosztályos Európa-bajnokságon dobogós helyezést érjek el, illetve itthon a lehető legtöbbször legyek bajnok - vázolta a kiváló atléta.

Az U18-os bajnokságon a Vitalitás két másik dobója, Péter Dorina és Csernyik Benjámin is ötödik lett, míg a Salgótarjáni AC két futót indított, 800 méteren Solymosi Zoltán Martin végzett előrébb.

A nógrádi eredmények.

Nők. Kalapácsvetés (3 kg, 8 induló): 5. Péter Dorina (Vitalitás SE) 40,69 méter. Férfiak, 800 méter (25): 15. Solymosi Zoltán Martin 2:06,04 … 25. Papik Zétény (mindketten SAC) 2:16,66. Kalapácsvetés (5 kg, 6): 1. Imre Roland 72,62 … 5. Csernyik Benjámin (mindketten Vitalitás SE) 42,01.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában