Labdarúgás

2023.05.15. 13:55

Két korosztályban is a karancssági focisták bizonyultak a legjobbnak a selejtező tornán

Két korosztályban is a karancssági gyerekek dupláztak a Felzárkózó települések program országos labdarúgó tornájának selejtezőjén.

Gulyás Edina

Két korosztályban is a karancssági gyerekek dupláztak

Forrás: Beküldött fotó

Miskolcon, a DVTK stadion edzőpályáin igazi örömfocit játszottak május második hétvégéjén a nógrádi és a borsodi labdarúgók. Tizennégy településről tizenkilenc csapat, közel kétszáz gyermek érkezett a diósgyőri sporttelepre, hogy eldöntsék, mely csapatok képviselhetik régiójukat az őszi, országos nagydöntőben. Szűkebb hazánkból Karancsság, Rimóc és Litke labdarúgói vettek részt a megmérettetésen – tájékoztatott a Felzárkózó települések programot irányító Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Mint arról beszámoltak: a játékosokat Maka István, a Felzárkózó települések sportszakterületi vezetője és Polényi Tamás, a DVTK szervezési vezetője köszöntötte, majd a foci vette át a főszerepet. Két korosztályban – U12 és U15 – négy pályán egyszerre folyt a játék. A tét nem volt kicsi, korosztályonként a legjobb négy-négy csapat kvalifikálta magát az őszi nagydöntőre, ahol majd egy élvonalbeli klub stadionjában mérhetik össze tudását az ország legjobb Fete csapataival. Ennek megfelelően elveszett labda, feladott meccs nem létezett, a pályán belüli lelkesedés pedig a nézőkre is hamar ráragadt. A torna után pedig a diósgyőri klub jóvoltából minden gyerek és kísérő meghívást kapott a DVTK–Győr mérkőzésre.

– A selejtezőn kettős karancssági győzelem született, ugyanis mindkét korcsoportban a nógrádi település labdarúgói bizonyultak a legjobbnak – közölte a szeretetszolgálat. – Az U12 korcsoportban a rimóciak szerezték meg a második és negyedik helyet, a 15 évesek között pedig a litkei csapat lett a negyedik. 

A közlemény kitért arra is, hogy a kormány 2019-ben hosszú távú programot indított az ország 300 leghátrányosabb településének felzárkóztatására. Abban kiemelt szerep jut a sportnak, azon belül is a labdarúgásnak, amely közösségi programként az átfogó szociális munka egyik általánosan alkalmazott eszközévé vált. A közösen átélt élmények új világot nyitnak a gyermekek előtt, akiknek mindennapjai új, értéket közvetítő normákkal egészülnek ki, hiszen az a csemete, aki megtanul csapatban gondolkodni, felelősséget vállalni, szabályok szerint játszani, az a pályán kívül, otthon, az iskolában és a későbbi életében is tudja majd ezeket a tapasztalatokat hasznosítani. A felzárkózó településeken élő gyermekek számára a sport jóval több mint hobbi, valódi esély egy teljesebb életre.

Az egész országot lefedő labdarúgó torna három selejtezőjére 46 település 54 korosztályos csapata adta le nevezését, a három helyszínen – Szolnok, Miskolc és Telki – több mint félezer hátrányos helyzetű gyerek lép majd pályára, és küzd meg a lehetőségért, hogy részt vehessen az őszi országos nagydöntőn.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában