Labdarúgás

2023.04.06. 15:01

Nógrádi profit igazolt a Fradi az MLSZ-től (videó)

A magyar bajnok Ferencváros a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség vezető adatelemzője, Hegedűs Henrik a jövőben már csak és kizárólag az FTC labdarúgócsapatainak munkáját segíti az NB I-es férfi együttestől kezdve az utánpótlásig.

NOOL

Hegedűs Henrik (középen) a jövőben már csak a Ferencváros munkáját segíti.

Forrás: fradi.hu

Ahogy az origo.hu oldalán megjelent, Nógrád vármegyei kötődésű, neves adatelemzőt szerződtetett a Ferencváros labdarúgócsapata szerda délután.

– Teljes körű adatelemzés a feladatunk. Ez azt jelenti, hogy játékosszinten foglalkozunk teljesítményértékeléssel. Csapatszinten az ellenfelek feltérképezése ugyanolyan fontos feladat, és az utánpótlásra is kiterjed majd az adatelemzés. Szeretem látni az edzéseket, szeretem látni a játékosokat, bár objektíven is mindig fix teljesítménymérő indexek alapján értékeljük egy csapatnak vagy játékosnak a teljesítményét. Munkamódszerünk lényege az, hogy kizárjuk a szubjektumokat – mondta munkájáról Hegedűs Henrik, aki a FradiMédia videójában a legfőbb célokról és a Sztanyiszlav Csercseszovval közös munkájáról is beszél.

– A háttérben már nagyon régóta beszélgettünk Henrikkel arról, hogy milyen nagy jelentősége van a mai labdarúgásban, a sportban az adatoknak. Fontos, hogy tárgyilagosan is alá tudjunk támasztani bizonyos teljesítményeket, illetve próbáljunk prognosztizálni dolgokat. Henrik és csapata ebben nagyon jó munkát végzett már az elmúlt időszakban is a szövetségnél. Nagyon örülök, hogy sikerült most elcsábítanunk ide, a Fradihoz és nagyon nagy reményeket fűzök ehhez az együttműködéshez, hogy még tovább tudjunk fejlődni – tette hozzá Hajnal Tamás sportigazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában