Rali

2022.12.09. 16:19

A szécsényi ralis, Velenczei Ádám évek óta az élmezőny tagja

A szécsényi Velenczei Ádám – aki élethivatásának tekint az autóversenyzést – nevét jegyzi a magyar rallysport.

Sz.F.

Velenczei Ádám idén a harmadik helyen végzett

Forrás: Nool

Az első versenyén tizenhárom évesen vett részt. A cél mindössze az volt, hogy hiba nélkül teljesítse a távot, ami sikerült számára. A következő évben 2007-ben már tizenöt versenyen indult, ezek között volt rallysprint és szlalom. A bárnai a rallysprinten Lada kategóriában a felnőttek között lett az első. Ezután a Ladát egy Opel Corsa követte, az új kocsijával Vámosmikolán, egy murvás versenyen az abszolút első helyen végzett. Rallysprint, szlalom és murvás futamokon gyűjtötte tapasztalatait és érmeit.

A 2009-es évben – futamonként 70-90 autóst számláló mezőnyben – kategóriájában és abszolútban is megnyerte a kupasorozatot. A következő évben a Vácon kiírt szlalom bajnokságon jeleskedett. A 2011-es év fontos volt a számára, hiszen ekkor érettségizett és a rally túra bajnokság futamain is versenyzett. Célja azt volt, hogy ezeken a versenyeken a lehető legjobb eredményt érje el, ami sikerült is a számára. Hasonló, szép sikereket könyvelhetett el 2012-ben is.

Az elért, jó eredményei alapján nevezhették őt a Magyar Rally-bajnokságba, így az egyesülete úgy döntött, hogy ezt követően ott fog versenyezni. Első évében csak két futamon állt rajthoz, célja a tapasztalatgyűjtés volt. Ugyanebben az évben Kassán, egy gyorsasági futamot megnyert. 2015-től az országos rally-bajnokság valamennyi futamán elindult és mindig ott volt a legjobb hatban, két alkalommal felállhatott a dobogóra is.

Az idén is több babér termett számára. A Dunakanyar Rallyn a 12 gyorsasági szakasz több mint 100 km megtételével, mindenkit maga mögött tudva az első helyen végzett. Az év végi összesítésben övé volt a bronzérem.

A tehetséges fiú tervei, hogy továbbra is részt vegyen a Magyar Rally-bajnokságban, és szeretne olyan évet is elérni, amikor a legjobbnak bizonyul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában