Rali

2022.11.24. 16:46

Dobogós helyen végeztek a szécsényiek

A Zempléni futammal befejeződött az idei év első osztályú rally-bajnoksága, amely hét futamból állt. A két szécsényi versenyző Vincze Ferenc és Velenczei Ádám ismét bizonyítottak. és dobogós helyen végeztek.

L. A.

A Magyar Rally-bajnokság nyílt nevezésű, így ezt kihasználva idén a norvég világbajnok is elindult a megmérettetésen. Ami a szécsényi versenyzőket illeti, ismét derekasan helytálltak, így mindkettőjüknek jár a kalapemelés. Az említett norvég pilóta nyerte meg az idei bajnokságot, a magyar versenyzők közül a legjobbnak a szécsényiek bizonyultak. Mindketten hét éve versenyeznek az első osztályban. Vincze Ferenc 2019-ben megnyerte a magyar-bajnokságot, a következő évben pedig a harmadik helyen végzett, majd az elmúlt esztendőt kihagyta. Az idei első futamon, a Salgó-Rallyn a világbajnok mögött második helyen végzett. Hasonló képen alakult számára a következő boldogkői futam is. A harmadik megmérettetésen a Dunakanyar-Rallyn másodikként ért célba, majd következett a Mecsek-Rally. Az első napon Velenczei Ádám és a norvég mögött harmadikként ért célba, viszont a második napon övé volt a győzelem. A következő futamon a norvég pilóta mögött a második helyet szerezte meg. A legutóbbi és egyben az idén a legutolsó Zemplén-Rallyn a harmadik helyet szerezte meg. Összességében a hét futam után övé volt az ezüstérem.

Velenczei Ádám az elmúlt években mindig ott volt az élmezőnyben. Dobogós helyezéseket tudhatott magáénak, több gyorsasági futamgyőzelem fűződik a nevéhez. Az idén a Salgó-Rallyn a magyar versenyzők közül második lett, majd a boldogkői futam is hasonló eredményt hozott a számára. A Dunakanyar-Rallyn a tizenkét gyorsasági szakaszból többet is megnyert, és 6,4 másodperccel megelőzte a második helyen célba ért Vincze Ferencet. Így elmondhatja magáról, hogy idén futamgyőztes lett. A Mecsek-Rallyn másodikként ért célba, amelyet követően az utolsó futamon közbeszólt a technika ördöge, defektet kapott így a versenyt nem tudta befejezni, de összességében 2022-ben a dobogó harmadik fokán fejezte be az évet.

A szécsényi versenyzők – akik 2015-től ott vannak a magyar bajnokság élmezőnyében – minden elismerést megérdemelnek, hiszen nemcsak maguknak, de a városuknak és a megyének is újabb szép sportsikert szereztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában