Életmód

2022.10.24. 19:18

Schirilla György: üzenem a nógrádiaknak, hogy az este hat utáni evés nagyon káros

Mint arról már beszámoltunk, a nemzet rozmárja, ifj. Schirilla György látogatott október 23-án, vasárnap Salgótarjánba, az 1956-os forradalom és szabadságharc helyi megemlékezésére, valamint az azt követő emlékfutásra. Portálunk elcsípte a sportembert, aki a saját maga szerénységével és kedvességével örömmel állt rendelkezésünkre, és néhány kérdésünket megválaszolta.

G. P.

Schirilla György (balról a harmadik) idén is futva érkezett Salgótarjánba

Forrás: Nool

Fotó: H.M.

– Immár huszadik alkalommal járt Salgótarjánban. Milyennek látja a helyieket, miért tartotta fontosnak, hogy részt vegyen az emlékfutáson?
– Az itteni embereket nagyon vidámnak, energikusnak és sportosnak tartom, ami látható is volt, hiszen rengetegen eljöttek futni. Ez a verseny és az ittlétem azért fontos, mert az 1956-os emléket őrizni mindenkinek kötelessége, fiataloknak és időseknek egyaránt. 

– Mi a titka, hogy ilyen jó formában van?
– Valószínűleg ez a genetikámnak köszönhető, a nagyszüleim is nagyon sokáig éltek szerencsére. Emellett persze rendszeresen sportolok, minden évben átúszom a jeges Dunát több helyen is, ami jót tesz nekem és az ízületeimnek egyaránt. Nem szabad elhanyagolni magunkat, van is egy mondás, miszerint aki elhagyja magát, azt mások is elhagyják, aki törődik magával, azzal mások is fognak. Javaslom a nógrádiaknak, hogy kortól függetlenül is sportoljanak, olvassanak és tekintsenek ki a világra, vegyenek részt az élet nagy eseményein. 

– Tervez extrém sporttevékenységet a közeljövőben Nógrád megyében?
– Ha a földrajzi adottságok megfelelőek lesznek, akkor nem is olyan sokára egy nagy úszást tervezek az Ipoly folyóban, de ahhoz kicsit meg kell áradnia, hogy tudjak rozmárkodni. Szeretem Nógrádot, sokat hívnak ide sporteseményekre és futóversenyek megnyitójára.

– Hogyan készül a nagyobb sporteseményekre és rekordkísérleteire?
– Heti háromszor járok futni, emellett kétszer úszom a hideg Dunában és tornázom is. Mostanában mondtam le egy rossz szokásomról, az este hat óra utáni étkezésről. Amióta ezt a szabályt betartom, sokkal energikusabbnak érzem magam, jobb lett a kondícióm. Üzenem minden olvasónak: hagyják el a késő esti evést, mert nagyon káros.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában