Atlétika

2022.10.07. 07:52

Nagyszerű körülmények várják a salgótarjáni ugrókat

A megye legkorszerűbb távolugróhelyét avatták fel a salgótarjáni Madách Imre Gimnázium udvarán.

B.L.

Már fel is avatták a nekifutót

Forrás: Nool

Fotó: B.L.

A gimnázium az utóbbi években a magasugróiról volt híres, akik diákolimpiai döntőt is nyertek. Az iskolánál úgy döntöttek, hogy a távolugrást is felkarolják, így Czímer Péter testnevelő szervezésében rekortán borítást kapott a nekifutó.

A kivitelezés egy évet vett igénybe, az alapozást követően több rétegben került fel a műanyag, és alakult ki végül a 32 hosszú, egy sáv széles csík, ami az ugrógödörnél kiszélesedik.

Az építés több mint hárommillió forintból valósult meg, amelynek nagy részét egy országos iskolai program, valamint a Madách diáksport egyesülete finanszírozott, de az önkormányzat mellett többen is támogatották még a projektet.

A SAC fiataljai is jó hasznát veszik
Fotós: B.L. / Forrás: Nool

A balassagyarmati atlétikai pálya átadásának csúszása miatt jelenleg ez a megye legjobb ugróhelye, amit tanítási időn kívül egyébként bárki használhat. Ezt a város atlétái ki is használják, a Salgótarjáni AC ugrói már itt készülnek a versenyekre, míg a fiatalok a sportcentrumban kialakított gödörnél ismerkednek az alapokkal.

A gimnázium udvarára megálmodott nekifutót nemrég a megyei diákolimpai csapatbajnokságon már fel is avatták, a Madách magasugrói és távolugrói az országos döntőben is bizonyíthatnak majd jövő csütörtökön, Kecskeméten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában