Szabadidősport

2022.10.21. 09:50

Harmincadik alkalommal rendezik meg a salgótarjáni emlékfutást

A Salgótarjáni Erdély-Kör kezdeményezésére több szervezet közreműködésével immár harmincadik alkalommal rendezik meg az október 23-i emlékfutást.

B. T.

Tavaly is sokan futottak az eseményen

Forrás: Nool

Fotó: B.L.

– Az idei eseményre már több hónapja készülünk –  kezdte Valiskó Ferenc főszervező. – A versenyt támogatja többek között a Magyar Olimpiai Bizottság, az Emmi Sportért Felelős Államtitkársága, Nógrád megye és Salgótarján önkormányzata, a Lakitelek Népfőiskola Alapítvány, a Nógrád Megyei Hírlap, a Háztartások Foglalkoztatásáért Alapítvány, a Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, az Erdélyi Körök Országos Szövetsége – Monor, a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége, Ponyi József‚ 56-os elítélt forradalmár, de sorolhatnám tovább a segítőket.

– Milyen programok lesznek?
– Az óvodák, általános és középiskolák, felnőttek mellett ismét lesz családi futás, valamint ismét jelezte indulását a salgótarjáni Mozgáskorlátozottak Egymást Segítők Egyesülete is. Továbbá eddig tizenhárom váltócsapat nevezett. Az eseményen immár 21. alkalommal veszt részt Schirilla György, a sokoldalú sportoló.

– Mikor kezdődik az emlékfutás és mit vár?
– Az ünnepség október 23-án, szombaton, 8.30-kor kezdődik Salgótarjánban, a Megyeháza előtt, majd 9.15-kor indul a verseny. Útlezárás Salgótarjánban, a Pécskő út torkolatától – a Rákóczi úton – a megyei rendőrségig lesz 8 és 13 óra között. Bízom benne, hogy nagy résztvevői körben tudjuk megrendezni a harmincadik, jubileumi emlékfutást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában