Cselgáncs

2022.08.04. 18:58

Küzdelmes edzéseken fejlődnek: több ország is képviselteti magát a salgótarjáni judo táborban

Háromszázan vesznek részt az immár huszonhetedik alkalommal megrendezett salgótarjáni Nemzetközi Utánpótlás Judo Edzőtáborban, amelynek idén is a Városi Sportcsarnok adott otthont.

Langa Attila

Több országból is érkeztek a táborba

Forrás: Nool

Fotós: Hegedűs Márk

Több országból is érkeztek a táborba

Forrás: Nool

Fotós: Hegedűs Márk

Több országból is érkeztek csapatok és egyénileg is sportemberek, hogy részt vehessenek a már nagy hagyományokkal bíró salgótarjáni edzőtáborban, amely alkalmával főként a küzdelem van előtérbe helyezve.

A tábor szokás szerint hétfőtől péntekig tart, amely alkalmával naponta három edzést tartanak. A reggeli előtt közös futással hangolódnak a fiatalok, majd délelőtt és délután egy-egy edzésen vesznek részt.

Megyeri László, a Görbeország DSE elnöke és egyben mindenese, továbbá a rendezvény főszervezője elmondta: – Fantasztikus érzés, mikor ennyi fiatalt látunk sportolni egy helyen, még akkor is, ha idén a megszokottnál több a külföldi. Érezhetően kedves mindenki számára, hogy ez egy kimondottan küzdelmi edzőtábor, ahol kis bemelegítés és nyújtást követően, a küzdelemre van kihegyezve minden tréning. Külön szeretném megköszönni Hajtós Bertalan barátomnak a segítségét, aki már 2005-től aktív résztvevője a rendezvénynek, valamint hosszú évek óta a táborvezetői feladatokat is ellátja.

Balról: Krizanics Ádám hallássérült, Megyeri László főszervező, Fóris Norbert látássérült és Papp Lilla "speciális" sportoló
Forrás: Hegedűs Márk / Nool

Idén a magyar serdülőválogatott teljes létszámmal érkezett, míg az ifjúságiak közül is többen eljöttek. Ez egy jó lehetőség a fejlődésre mindenkinek, valamint pluszmotiváció lehet, ha külföldi ellenfelekkel is megmérettethetik magukat a fiatalok. Jó felkészülést nyújt olyan versenyző számára is, aki indulni fog a junior-világbajnokságon, de az esélyegyenlőség jegyében nagy örömünkre egy látássérült és egy hallássérült sportember is részt vesz a táborunkban, de más fogyatékkal élők is rendszeresen aktív résztvevői a tréningeknek. Ezúton is szeretném mindenkinek megköszönni, aki segítette valamilyen formában a szervezést.

A tatamin – ezer négyzetméternyi szivacs lett lerakva – zajló edzés közben, megkérdeztük a táborvezetőt és egy fiatal résztvevőt is, hogy mióta járnak a rendezvényre, és milyen érzésekkel térnek majd haza.

– Jómagam már tizenhét esztendeje járok a táborba, és az elmúlt években elvállaltam a táborvezetői feladatokat. Nagyon szívesen jövünk ide Salgótarjánba minden alkalommal, hiszen gyönyörű a környék, friss a levegő és sok jó edzőpartner van, ami így minden igényt kielégít, amely kell az egyesületem fiatal sportolóinak a fejlődéséhez – mondta Hajtós Bertalan olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok cselgáncsozó, edző, aki a táborvezető.

Maróti Patrik Olivér, a Ledényi Judo Team sportolója elmondta: – Már ötödik alkalommal veszek részt a rendezvényen, amely idén is minőségi partnerállományt vonultat fel, amely meg is alapozza a jó edzéseket. Nem mellékes a szép környezet, amely a várost övezi, valamint csapattársaimmal a finom ételeket is értékeljük.

A főszervező nagy örömmel tapasztalja, hogy a sportemberek évről évre szívesen járnak vissza a salgótarjáni edzőtáborba, és ahogy korábban már említettük, egyre több a külföldi egyesület és egyéni sportoló. Bízik benne, hogy jövőre ismét sikerül majd megszervezni a nemzetközi rendezvényt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!