Labdarúgás

2022.01.31. 18:31

A remeklő bánkiak célja az első hely megőrzése

A megyei I. osztályban a Bánk-Dalnoki Akadémia újoncként az első helyen fejezte be a 2021–2022-es bajnokság őszi szezonját. A remek szereplésről Csizmár Gábort, az egyesület elnökét kérdeztük.

Balogh Tibor

Bánk-Dalnoki Akadémia tavaszi szezonra készülő csapata (hátsó sor, balról: Könczey Zsolt vezetőedző, Zsolnai Gergő, Isztolyka Ádám, Fekete Márk, Szentpéteri Márton, Szrnka Benedek, Rábold Richárd, Silva Lopez Leandro, Cseri Gergő, Csikós Levente, Kroó Zsolt technikai vezető, Jávor Csongor erőnléti edző. Első sor: Darázs Sándor, Miskei Manó, Kaszás Kristóf, Somogyi Márk, Seres Dávid, Érczkövi Attila, Fogarasi Kristóf, Frey Dominik.

Fotó: Hegedűs Márk

– Milyen célokat jelöltek meg a csapat számára? 

– A nyár folyamán történt változások nagyban megváltoztatták az egyesületünk életét. Sok munka, energia lett beletéve, hogy egy továbbgondolt jövőkép alapján, egy frissített vezetőséggel és egy teljesen új játékoskerettel neki tudjunk vágni az őszi szezonnak. Mivel nem ismertük az első osztály erőviszonyait, ezért nagyon nagy célokat nem mertünk kinyilvánítani a külvilág felé. Azonban saját „berkeken” belül a mezőny első felébe vártuk a csapatot. Az alapvető elvárás az volt, hogy a csapatunk és az új edzők mihamarabb megismerjék egymást, és hogy összeálljon egy egységes, motivált, szerethető futballt játszó keret. 

– Miként értékeli az együttes remek szereplését? 

– A Dalnoki Akadémiával kötött hosszú távú együttműködés és a nyári igazolásaink is nagyon jól alakultak, egy viszonylag fiatal, nagy létszámú keret állt össze, jó pár rutinos, minőségi játékossal kiegészülve. A felkészülésünk is megfelelően sikerült, a csapatatunk legfőbb erénye a fegyelmezettség volt, ami az elért eredményekben is tükröződik. Szinte minden mérkőzésen magabiztos védekezéssel, kevés gólt kapva próbáltuk a saját játékunkat érvényesíteni az ellenfelekkel szemben. Ez többnyire sikerült is, ami a góljaik számában jelentkezett, időnként a fortuna is jókor volt jó helyen, több alkalommal szoros meccsen sikerült megszerezni a győzelmet. Összességében álomszerűen végződött az év, a bajnokságban lejátszott 13 mérkőzésből pontveszteség nélkül állunk az élen, ami nagy fegyvertény a riválisokat tekintve. Ez miatt nehéz tavasz előtt állunk, sokan a mi „skalpunkra” fognak vadászni. 

– Voltak-e problémák a bajnokság folyamán? 

– Problémák mindenhol vannak, ez alól mi sem voltunk kivételek. Jelenleg egy átalakulóban lévő folyamat részei vagyunk, amiben lépésről lépésre szeretnénk fejlődni. Az köztudott, hogy egy nagy létszámú közösségben nagyon nehéz mindenki igényeit kielégíteni, több szerepkörre kellett megtalálnunk a megfelelő, odavaló személyt. Ez miatt időnként voltak súrolódások a csapaton és a vezetőségen belül is. A problémáink nagy része ebből adódott, szerencsére időben sikerült megoldást találni mindenre, és azt hiszem, jelenleg jó irányban haladunk. 

– Kikkel volt elégedett, mely csapatrész nyújtotta a legjobb teljesítményt 

– Az eredményeinket tekintve nem tudnék rosszat mondani, persze mindig lehet tovább fejlődni. Szinte az egész csapattal elégedettek lehetünk, tisztességesen tették a dolgukat, kiemelni nem szeretnék személy szerint senkit, nem lenne igazságos egy még kialakulóban lévő társaságból, ha bárkit egyénileg megneveznék. A maga posztján mindenki jól tejesített, a fiatalabb és a rutinosabb játékosok nagyon jól kiegészítették egymást. Véleményem szerint összességében minden csapatrész hozta az elvártakat. 

– Kik segítették a csapat munkáját? 

– Az egyesületünk vezetői Ivanics Attila, Torma András, Frey András, a Dalnoki Akadémia elnöke és Deményi Gábor, a MAD-DOGS Futsal Kft. vezetője. A csapatunk felkészítését ősszel Takács László, Kárpáti Zoltán és Fenyvesi Zoltán, az adminisztratív dolgokat Szentpéteri Krisztina, Kovács Imre és Ladányi Richárd végezte. Ezenkívül a bánki önkormányzat is mindenben a segítségünkre volt. 

– Mikor kezdték a felkészülést, mik lesznek a fő feladatok 

– A idei évet január 8-án egy nyitó megbeszéléssel kezdtük, ahol az új vezetőedző, Könczey Zsolt felvázolta az elképzeléseit a csapattal szemben, az edzéseket január 12-én kezdtük heti három alkalommal. A bajnoki rajtig több edzőmeccset fogunk játszani. A fő feladataink, hogy a csapat jó fizikális állapotba kerüljön, az újonnan igazolt játékosaink mihamarabb beilleszkedjenek és hogy a háttérmunka minél hatékonyabb legyen a csapat sikeresebb teljesítményéhez. 

– Mik a tervek az elkövetkező időre? 

– Nem szeretnék nagyképűnek vagy álmodozónak tűnni, de nem titkolt célunk megnyerni a bajnokságot. Aztán amennyiben sikerül megvalósítani az infrastrukturális beruházási terveinket, valamint a csapat is megérett a nagyobb feladathoz, akkor akár megmérettetnénk magunkat a magasabb osztályban is Nógrád megye színeiben. 

– Adottak a feltételek? 

– A feltételek jelenleg a megye első osztályra adottak, de célunk haladni a korral, és fejlesztéseket, korszerűsítéseket szeretnénk megvalósítani a jövőben. Szerencsére mindezt egy összefogó közösségben álmodjuk meg, ahol az önkormányzat mellett a labdarúgást szerető vállalkozók is szívesen segítenek a jövő építésében. Bízom benne, hogy ezt a tervezett jövőképet nemcsak a helyi sportkedvelők értékelik, hanem mindazok, akik a megye sportéletét is előrébb vinnék. 

A számok tükrében 

1. Bánk-D. 13 13 0 0 45–8 39 

Mérkőzésről mérkőzésre 

1. forduló: Szécsény–Bánk-Dalnoki Akadémia 2–3. 2.: Unicum FC Mohora–Bánk 0–1. 3.: szabadnapos. 4.: Karancslapujtő–Bánk 1–2. 5.: Bánk–Palotás 2–0. 6.: Héhalom–Bánk 0–6. 7.: Bánk–Építők KC 3–0. 8.: Mátraterenye–Bánk 0–2. 9.: szabadnapos. 10.: Pásztó–Bánk 0–2. 11.: Bánk–Érsekvadkert 8–2. 12.: Nőtincs–Bánk 1–2. 13.: Bánk–Berkenye 3–0. 14.: Diósjenő–Bánk 0–3 (jn). 15.: Szendehely–Bánk 2–8. 

Gólszerzők 

12 gólos: Fekete Róbert. 8: Kiss Károly. 5: Katona Gergő. 4: Fekete Márk. 3: Érczkövi Attila Béla. 2: Kuklis Kristóf, Szentiványi Szabolcs Balázs. 1: Csikós Levente Gábor, Fogarasi Kristóf Dominik, Szentpéteri Márton György, Takács Patrik László, Zsolnai Gergő Béla, Misják Máté Medárd (öngól, Héhalom). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában