atlétika

2021.11.09. 10:34

Bosák Attila növelte medáljai számát

A Balassagyarmati Szántó Kovács János Gimnáziumban Kurinczi Béláné testnevelő volt az, aki felfigyelt Bosák Attila tehetségére.

Szenográdi Ferenc

Bosák Attila már számtalan sikert ért el pályafutása során

Az alapokat Poór Péter edzőtől tanulta meg. Tizenöt évesen már 50 méterre repült kezéből a gerely. Alig múlt 16 éves, amikor súlyos könyöksérülése miatt le kellett mondania a gerelyhajításról. A súlylökést és a diszkoszvetést választotta. Egyetemista korában diszkoszdobásban 48,5 métert, súlylökésben 14,25 méter volt a legjobb teljesítménye. Az egyetemi évei után felajánlották részére, hogy menjen Tatabányára és éljen a sportnak. Ő ez helyett a szécsényi munkahelyet választotta. A sport egy időre háttérbe szorult az életében.

Korábbi sporttársai 1992-ben felkeresték, hogy rendezzenek egy nosztalgiaversenyt, amelyen részt vett. Aztán megalakították a Bauer Rudolf Nógrád Megyei Atlétikai Dobóklubot.

Az elmúlt húsz év alatt a Magyar Atlétikai Szövetség által szervezett országos bajnokságon 56 bajnoki címet szerzett, 37-et súlylökésben, 19-et diszkoszdobásban.

Az LSW-WTC szervezett különböző dobó és súlylökő extrém sportágakban 184 bajnoki címet tudhat magáénak. A legjobb világranglista helyezése 12. hely, súlylökésben 14,44 méter. Bosák Attila 2015-től a LSW-WTC által szervezett versenyeken csúcstartó: súly magasba dobás (15,5 kg), 5 méter kőlökés (10 kg), 9,66 méter, ultrasúlylökés (25 k) 6,47 méter, ultrasúlylökés (50 kg) 3,87 méter.

Az idei évben a szabadtéri országos bajnokságon súlylökésben nem talált legyőzőre, míg diszkoszvetésben a második helyet szerezte meg.

Aztán Nagyigmándon rendezték meg LSW-WTC országos bajnokságát, ahol diszkoszvetésben (3 kg) és görög diszkoszvetésben az első helyen végzett. Súly magasba dobásban pedig második lett.

Mivel a szécsényi létesítményben megszűnt a dobópálya, jelenleg a munkahelyén, Törökszentmiklóson tartja az edzéseket.

Címkék#atlétika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában