gps

2021.04.07. 06:58

Óriási húsvéti nyuszit rajzoltak a nógrádi dombok fölé a sportolók

Húsvétkor mi más is lehetett volna a rajz témája?

B.L.

Egy nyulat rajzolt ki a túrázók útvonala

Az ötlet Frics Balázs fejében született meg. A salgótarjáni bringás korábban Mikulást is „rajzolt” már a Salgótarján környéki hegyek fölé, és ő tervezte meg most a nyulat.

– Eleinte kis létszámos baráti projektnek indult, aztán végül csatlakozott több szülő, gyerek is, így sportbaráti alkotás született. Korábban az egyik srácnak tettem térdsérülésemből való felépülésem után egy ígéretet, hogy vele futok először és akkor egy figurát is megrajzolunk. Végül húsvétig húzódott a dolog és így kézenfekvő volt az ehhez illő téma – mondta az alkotó, aki egyedül tudta a „művészek” közül, hogy mi lesz látható a célbaérkezéskor.

Így még a teljesítők számára is meglepetés volt a 7 kilométer végén, hogy mit mutatnak a jelek, mindenki rá is csodálkozott, amikor meglátták a kész művet, azaz a nyulat.

Egy nyulat rajzolt ki a túrázók útvonala

– Mindannyian megvártuk egymást a túra során, nem a rohanás volt a cél, hanem a kaland és a meglepetés. Még egy kutya is futott velünk, bár ő szerintem hatvan százalékkal többet tett meg, mint mi – mesélte Balázs, aki egyébként több hasonló meglepetést is tervez, ezzel is népszerűsítve a csodálatos vidéket és annak kiváló adottságait.

Frics Balázs (elől) tarsolyában több ötlet is lapul még

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában