kosárlabda

2021.01.07. 07:55

Rangadóval kezd idén az SKSE, megőriznék pozíciójukat

Némileg esélyesebb a hazai gárda, de ezáltal a nyomás is nagyobb lesz rajtuk.

NMH-összeállítás

Az őszi idénynyitón a végletekig kiélezett küzdelemben kétpontos salgótarjáni (piros mezben) siker született

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

Az NB I/B-s pontvadászat Piros csoportjának odavágó körét – négy, betegség miatt elhalasztott mérkőzés mellett – hét győzelemmel és két vereséggel harmadik helyezettként abszolváló Salgótarjáni KSE az alapszakasz második etapjának nyitófordulójában egyik legnagyobb riválisa, a 10–3-as mutatójával a tabella negyedik pozíciójában állomásozó BKG Príma Akadémia otthonába látogat. A Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban ma este hat órakor kezdődő összecsapás előtt Dániel Tamás, a piros-feketék klubmenedzsere adott röpke helyzetjelentést a tarjániak háza tájáról.

– Összességében sikeres, ám korántsem zökkenőmentes őszi szezont tudhatnak maguk mögött. Miként értékeli a gárda eddigi produkcióját?

– Azt gondolom, hogy úgy fejeztük be az évet, ahogy azt elterveztük, hisz utolsó de­cemberi mérkőzésünkön a lelkes, de kevésbé harapósnak tűnő pécsi fiatalok ellen egy könnyed győzelmet arattunk, annak ellenére, hogy egyáltalán nem játszottunk jól. Így az ünnepek felé ez igen gyakran előfordul, de most igencsak rátett a koronavírusos helyzet, illetve az a hosszú kihagyás, amire ez kényszerített minket. Elméletileg lehetne egy kis hiányérzetem a Veszprémben elszenvedett vereség miatt, de ha reálisan nézem az őszünket, akkor ez így szép, ahogy van. Annak ellenére, hogy a bajnokság eleje viszonylag problémamentes volt nálunk, azért mindig ott lebegett a fejünk fölött, hogy mikor csap le ránk a „nyavalya”. Ez azután október végén meg is történt, de hál’ istennek szinte mindenkinél enyhe lefolyású volt a betegség, illetve egyszerre kapta el az egész bandát, így nem kellett összevissza tologatni a játékosokat, az edzéseket, a programot, kivéve persze azokat a mérkőzéseket, amelyeket akkoriban nem tudtunk lejátszani. Ezért van az, hogy most négy hét alatt tíz bajnokit kell letudnunk, ami nagyon-nagyon megerőltető mutatvány lesz.

Az őszi idénynyitón a végletekig kiélezett küzdelemben kétpontos salgótarjáni (piros mezben) siker született | Fotó: H. M. / NMH

– Milyen állapotban várja a gárda az újévi folytatást?

– Annak ellenére, hogy az újrakezdés utáni eredményeik azt mutatták, hogy a közel öthetes kihagyás nem vetett minket annyira vissza, de azért minden játékoson lehetett érezni az erőnléti visszaesést és a formahanyatlást is. Lényeg, hogy azokat a meccseket, amiket le kellett tudnunk, nagyon szépen hozta a csapat, és utána sikerült egy olyan felkészülést produkálnunk, ami véleményem szerint helyretette a dolgainkat. Továbbra is a legnagyobb dicséret hangján tudok beszélni a játékosokról és a szakvezetésről is, mert alig vették figyelembe az ünnepeket és mindenki előtérbe helyezte a kosárlabdát, a munkát, az együttes érdekeit. Ha nem is teljesen, de most nagyjából ott tartunk, mint október közepén, de egy lényegesen jobb pozícióban, amit természetesen szeretnénk megtartani, esetleg egy kicsit fényesíteni.

– Idei első fellépésükön nagy lépést tehetnek céljaik elérése felé, hiszen ezen a mérkőzésen egy másik dobogóra aspiráló gárda, a BKG Príma Akadémia lesz az ellenfelük. Milyen várakozásokkal tekint a szigetszentmiklósi összecsapás elé?

– Ez a szezon egyik legnehezebb mérkőzése lesz, mert egy olyan társasághoz látogatunk, amelyik nagyon pontosan tudja, hogy mit akar és azt hogyan érheti el. Igen ritkán lehet őket zavarba hozni, főleg hazai pályán, így a feladat több mint nemes. Velük kezdtük a bajnokságot és sikerült is őket legyőznünk idehaza, ami beigazolódott, hogy igen nagy értéket képvisel, merthogy a BKG ott lesz a legjobbak között a végelszámolásnál, az szinte biztos. Ismerjük minden erényüket, és talán látjuk azokat a hajszálnyi réseket is a pajzson, amiket most megpróbálunk majd kihasználni. Fölösleges sorolnom, hogy kik náluk a húzóemberek, kiket kell megfognunk, megállítanunk, ezt szerintem minden szurkolónk kívülről fújja. A meccs nagy kérdése, hogy ki tudja valamelyest is meglepni a másikat, kinek lesz a paklijában olyan lap, amelyikre a másik nem számít. Mondom, én biztos vagyok abban, hogy becsülettel felkészültünk, az más kérdés, hogy ez mire lesz elég. Kétségtelen, hogy valamivel a BKG tűnik esélyesebbnek ezen az összecsapáson, de én azt gondolom, hogy ez egy igazi harc lesz, egy igazi rangadó, és ők is legalább úgy tartanak tőlünk, mint mi tőlük. Aztán aki jobban tudja érvényesíteni az akaratát, az előnyhöz juthat és begyűjtheti a győzelmet, ami egyébként nekünk dupla szorzójú lenne, hiszen akkor már oda-vissza vertük őket és ez a végén marha sokat jelenthetne. Ebből adódóan egy kicsit nagyobb a nyomás a vendéglátókon, mert ők most nem hibázhatnak, nekik kötelező lenne a győzelem, amihez viszont természetesen nekünk is lesz egy-két szavunk. Aztán meglátjuk, hogy mi jön majd ki ebből a perlekedésből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!