Labdarúgás, megye 1.

2021.01.25. 10:36

Dobogón szeretnének végezni a pásztóiak

A megyei I. osztályban a Pásztói SK csapata a negyedik helyen fejezte be a 2020–2021-es bajnokság őszi szezonját. Három mérkőzésük elmaradt. A szereplésről Nagy Tamást kérdeztük, aki 2019 januárjától irányítja a csapatot.

Balogh Tibor

– Milyen célokat jelöltek meg a csapat számára?

– A Magyar Kupában a főtáblára kerülést, míg a bajnokságban a dobogóra kerülést tűztük ki célul.

– Miként értékeli az együttes szereplését?

– A kupában nem sikerült a főtáblára jutás, ami csalódás. A bajnokságot nyögvenyelősen kezdtük, nem jöttek a pontok és a győzelmek. Ám ha az ősz egészét nézem, stabil csapat alakult ki, amely a szezon végére megtanult egymásért küzdeni, ami a szerzett pontokban is megmutatkozott. A tabella jelenleg keszekusza és roppant szoros. Az ősz végi teljesítményünknek köszönhetően mi is az élmezőnyhöz tartozunk.

– Voltak-e problémák a bajnokság folyamán?

– Igen, voltak. Véleményem szerint az okok a vírus miatt félbeszakadt tavaszi idényig nyúlnak vissza. A nyáron túl korán kezdtünk, a kupára hegyeztük ki a felkészülésünket. Magunkhoz képest jó formában játszottunk, ám a Berkenye ellen nem csak a továbbjutást veszítettük el, hanem a kiesésünk a bajnoki rajtunkat is befolyásolta. Mindezek mellett nem volt egy álomsorsolásunk, lehet mondani a nehezével kezdtük. Ebben a kiegyenlített bajnokságban, az olykor kudarcként megélt ikszeknek is lehet még hasznuk, szerepük.

– Kikkel volt elégedett, mely csapatrész nyújtotta a legjobb teljesítményt?

– Kirívóan gyenge, mint ahogy kirívóan jó teljesítmény sem volt hosszabb távon a csapatban. A végére egységesek lettünk, és ez nagy pozitívum. Ha majd jönnek az igazán jó egyéni teljesítmények, akkor tudunk úgy szerepelni, ahogyan szeretnénk.

– Kik segítették a csapat munkáját?

– A csapat munkáját Szarvas Imre elnök, Pisák József és Csépe Zoltán elnökségi tag és Káposzta Csaba városi sporttanácsnok segítette a mindennapokban. Sok segítséget kaptunk a pásztói öregfiúk közösségétől is. Az együttes mellett áll Pásztó Város Önkormányzata, Farkas Attila polgármester vezetésével. És a város vállalkozóit is meg kell említenem, jelenleg közel húsz vállalkozás támogatja a csapatunkat különböző formában.

– Mikor kezdték meg a felkészülést, mik lesznek a fő feladatok?

– Január 19-én kezdtük meg a hathetes felkészülést heti három edzéssel és edzőmérkőzésekkel. Cél a dobogó.

A számok tükrében

4. Pásztó 12 5 5 2 24-14 20

Mérkőzésről mérkőzésre

1. forduló: Karancslapujtő–Pásztó 3–1. 2.: Pásztó–Unicum FC Mohora 2–1. 3.: Diósjenő–Pásztó 3–1. 4.: Pásztó–Mátraterenye 1–1. 5.: Nőtincs–Pásztó 1–1. 6.: Pásztó–Rimóc 10–1. 7.: Érsekvadkert–Pásztó 1–1. 8.: Pásztó–Építők KC 0–0. 9.: Héhalom–Pásztó 1–2. 10.: Szendehely–Pásztó 0–2. 11.: Pásztó–Szécsény2–1. 12.: Palotás–Pásztó 1–1. 13.: Pásztó–Berkenye – elmaradt. 14.: Pásztó–Karancslapujtő – elmaradt. 15.: Unicum FC Mohora–Pásztó – elmaradt.

Gólszerzők 11 gólos: Csépe Richárd. 6: Tóth Olivér. 3: Csépe István. 1: Csépe Pier, Kovács Patrik, Molnár Erik József, Molnár Máté.

Magyar Kupa Megyei selejtező. 1. forduló: Pásztó–Héhalom 3–1 (1–1). 2.: Pásztó–Berkenye 1–1 (0–1) – büntetőkkel: 2–4.

Ezek is érdekelhetik