Kosárlabda

2021.01.23. 13:21

Bravúr lenne a salgótarjáni kosarasok győzelme

Gyenge formában, de korántsem feltartott kézzel várják az éllovas nyíregyháziakat a piros-feketék.

NMH-összeállítás

Az NKA Pécs fiataljaitól elszenvedett hétközi, csúfos hazai vereségével immár 1–4-re rontotta januári mérlegét a Salgótarjáni KSE NB I/B-s együttese, amely korántsem a legjobb formájában készülhet tehát az eddig szinte hibátlan idényt futó, tizenöt bajnoki fellépése közül mindössze egyetlen alkalommal alulmaradó Hübner-Nyíregyháza Blue Sharks elleni szombati ütközetre. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban este hat órakor kezdődő (s a Sport Salgó Kft. YouTube-csatornáján a szokásoknak megfelelően élőben követhető) összecsapás kapcsán Dániel Tamással, a megyeszékhelyiek klubmenedzserével beszélgettünk.

A tarjániaknak (pirosban) óriási formajavuláson kellene átesniük a listavezető legyőzéséhez
Archív fotó: Hegedűs Márk

– Hét közben újabb, előzetesen kötelezőnek elkönyvelt győzelmet szalasztottak el, ráadásul az NKA Pécs fiataljai ellen a mutatott játék is minden korábbinál gyengébbre sikeredett.

– Bizonyára érződött a találkozó előtti nyilatkozatomból, hogy azért némileg tartok ettől a meccstől, ami sajnos be is igazolódott. Azt hittük, hogy a BKG ellen mutatott teljesítményt nem lehet alulmúlni, de ez most mégis sikerült, méghozzá egy olyan csapat ellen, amelyiket nekünk oda-vissza húsz-húsz ponttal kellett volna legyőznünk. De helyette ugye szombaton Pécsett és most Salgótarjánban is egy-egy nagyon fájó vereséget szedtünk össze, és tovább nehezítettük a helyzetünket. Persze láttunk már hasonlót, voltunk már ilyen negatív szériában. Például annak idején az NB II.-ben is, amikor Boronyai Tamás kezdte ecsetelni, hogy miként tudunk kijönni ebből a hullámvölgyből, Gantner Peti játékostársam pedig azt mondta, hogy mester, ez már nem hullámvölgy, ez már hullámsír. De aztán abból is kijöttünk, meg szerintem ebből is ki fogunk. Bár annyira nem rózsás a helyzetünk, hogy éppen a bajnokesélyes, listavezető Nyíregyháza ellen kellene megmutatnunk, hogy valójában milyen jó csapat vagyunk.

– A pécsiek ellen látott harmatos teljesítményből lehet következtetni szombati találkozó esélyeire?

– Mivel a szerdai produkció értékelhetetlen volt, ezért azzal nagyon sokat nem kell foglalkozni. Le kell zárni az ügyet, el kell felejteni és meg kell próbálni a legtöbbet kihozni magunkból. Mondom, ez korántsem lesz egyszerű, hisz a Nyíregyháza remek csapat, jó formában vannak és magabiztosan menetelnek az alapszakasz-győzelem felé. Nyilván azért beszélgettünk a srácokkal, de arról fogalmam sincs, hogy ennek a beszélgetésnek milyen hozománya lesz. A tapasztalatom az, hogy egy ilyen rangadóra azért mindig mindenki felszívja magát és a lehető legjobb formáját próbálja mutatni. Amennyiben így lesz, akkor játszhatunk egy jó meccset és megmutathatjuk, hogy a januári vergődésünk az mégsem a valódi énünk. De ehhez nagyon-nagyon sok mindennek össze kell jönnie, egészen onnantól, hogy az otthonaikban miként készülnek, hangolódnak a meccsre a játékosok, miként sikerült összerakni a taktikát és milyen lesz az a pillanat, amikor pályára lépnek. Ebben a helyzetben minimum vérben forgó szem és habzó száj illik, mert egy ilyen összecsapáson csak így lehet nyerni. Mert az talán nem kérdés, hogy mi ennyi sebből vérezve is győzni akarunk.

NB I/B, Piros csoport, férfiak. A bajnokság állása a 16. forduló után: 1. Nyíregyháza (14 győzelem – 1 vereség), 2. BKG Príma Akadémia (13–3), 3. Veszprém (10–4), 4. Vasas Akadémia (9–4), 5. Budapesti Honvéd SE (10–6), 6. Salgótarján (8–6), 7. Baja (7–6), 8. NKA Pécs (6–7), 9. TF-Budapest (7–9), 10. MAFC (5–8), 11. Nagykőrös (5–9), 12. MEAFC-Miskolc (3–12), 13. MTK-Elite Basket (2–12), 14. Pécsi VSK-Cargate (2–14).

Ezek is érdekelhetik