Teremlabdarúgás

2020.11.14. 15:30

Bejelentették: nem rendezik meg a Gabora-gálát

Ez év januárjában elmaradt a 28. Gabora-gála. A maga nevében páratlan esemény folytatására megkezdték a szervezést. Azonban a koronavírus-járvány közbeszólt, így Gabora János, a gála szülőatyja a héten bejelentette, hogy elmarad az esemény.

Balogh Tibor

„Mit is tehetnék...?” Gabora János főszervező nagyon szerette volna, de a járvány miatt jövőre nem tudja újra megtölteni nézőkkel a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokot

Fotó: Hegedűs Márk

– Az ez évi gála a betegsége miatt maradt el.

– A kezdetektől hosszú utat tettünk meg a gálákkal, amelyek révén már 85 millió forinttal támogattuk a salgótarjáni és környékbeli gyermekintézményeket. Azonban az sem egy utolsó dolog, hogy az ország legrangosabb öregfiúktornáját szerveztük meg évről évre. Tavaly ugyan belefogtam az előkészítésbe, de el kellett kezdeni a gyógykezelésemet. Beláttam, hogy nekem és a családomnak az a legfontosabb, hogy rendbe

jöjjek.

– Májusban aztán újult erővel folytatta a szervezést. Azonban közbeszólt a koronavírus-járvány.

– Azt szerettem volna, hogy 2021-ben folytatódjon a jótékony célú torna. Bármennyire is szerettem volna, nem tudom megrendezni a január 9-re tervezett gálát. Rengeteg munkát belefektettem a szervezésbe, mint mindig, de ez most biztos elúszott. A végső szót a héten mondtam ki, egyeztetve a védnökökkel, így Fekete Zsolttal, Salgótarján Megyei Jogú Város polgármesterével, Skuczi Nándorrral, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnökével és Becsó Zsolt országgyűlési képviselővel. Három szálloda: a Hotel Salgó, a Galcsik Fogadó és a Szekér Fogadó, valamint a salgótarjáni sportcsarnok is már le volt foglalva. A régi támogatókat visszamondtam. Külön köszönetet mondok Simon Lajosnak, a Zenthe Ferenc Színház igazgatójának, és fiának, Richárdnak, az Egyedi Ajándékok Boltja üzletvezetőjének, akik már teljesítették a vállalt feladatot.

„Mit is tehetnék...?” Gabora János főszervező nagyon szerette volna, de a járvány miatt jövőre nem tudja újra megtölteni nézőkkel a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokot

– Tájékoztatta már a csapatokat is?

– Igen. Sajnálattal vették tudomásul, de ők is azt mondták, hogy mindennél előrébb való az egészségünk megőrzése. A játékvezetők is ezen a véleményen vannak.

– Mit érez, hogy egymás után második alkalommal nem fog pattogni a labda a salgótarjáni csarnokban.

– Mint ismert, a Real Madrid öregfiúkkal 2018-ban, a 26. gálán igen magasra tettem önmagammal is a mércét. Az elmúlt évben sikeres tárgyalásokat kezdtem egy német világhírű csapattal. Ezért is sajnálom, hogy végül elmaradt a betegségem miatt. A mostaninál pedig 2017 után újra összejöhetett volna a Fradi–Újpest derbi, ami állandóan tűzbe hozta a nagyon lelkes közönséget. Nem tudok eleget tenni Vizslás újonnan megválasztott polgármesterének, Sándor József barátom kérésének, a gála régi támogatójának, mivel a község óvodájának lett volna a gála teljes bevétele. A legjobban azokat sajnálom, akik 1989-től az esemény mellett állnak, és akik minden évben zsúfolásig megtöltötték a csarnokot.

– Mit tervez a jövőt illetően?

– Most az embereknél a legfontosabb, hogy átvészeljük ezt a járványidőszakot. Vigyázzunk egymásra, fegyelmezetten az utasításokat betartva éljük meg az előttünk lévő heteket. Bízom benne, hogy tavaszra eltűnik az életünkből a vírus, és akkor elkezdem a szervezést. Remélem, hogy 2022-ben újra együtt tudunk örülni egymásnak a 28. gálán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában