teremkerékpár

2020.03.16. 14:56

Szemkápráztató mozdulatsorok a kerékpár nyergében

Immáron huszonkettedik alkalommal rendezték meg a romhányi Tóth Tamás Sportcsarnokban a Rákóczi Kupa művészi teremkerékpáros nemzetközi versenyt, amelyen négy ország sportolói vettek részt.

Hegedűs Henrik

22. Rákóczi Kupa Nemzetközi Művészi Teremkerékpáros Verseny-Teknős Dominik

Forrás: NMH

Fotó: T.D.

A szervezők nevében Kovács Balázs, a romhányi csapat felkészítője elmondta, összesen nyolcvanan szálltak fel a kétkerekűekre és mutatták be zenei aláfestéssel tökéletesen kivitelezett, tornamutatványokban bővelkedő gyakorlataikat. A verseny egyben az ötödik Kelet-Európai Kupa is volt. Az ukrajnai-kárpátaljai, szlovákiai-felvidéki településekről érkezett fiúk-lányok mellett német fiatalok is megmérettették kivételes tudásukat, míg a magyarok számára ez válogató is volt az Európa – és világbajnokságra.

 

A helyszínen egy újdonság is bemutatkozott: a zsűri pontszámait elektromos rendszerre rögzítették, így az egyes gyakorlatok után közvetlenül megtudhatták a művészi kerékpárosok, hogyan is értékelték teljesítményüket.

A házigazdák közül végül a kilencéves fiúknál Balogh Béla Krisztofer, a tizenegy éves lányoknál Laboncz Anna, a tizenhárom éves fiúknál egyéniben Boskó Bene, párosban pedig a Boskó Bene és Jaloveczki Máté kettőse nyert, míg a felnőtt női mezőnyben Hugyecz Zsófia, a férfiaknál Varga Csaba diadalmaskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában