Kézilabda

2020.02.15. 20:13

Egyre több szerepet kap a legmagasabb vonalban a gyarmati kapus

A balassagyarmati származású Bukovszky Anna, a váciak és az ifjúsági kézilabda-válogatott 17 éves kapusa egyre több lehetőséget kap az NB I-ben, idővel pedig nevelőklubja alapemberének számítana.

B.L.

Az utanpotlassport.hu szerint az ifjúsági válogatott kézilabdázója nem akárkitől tanulhat Vácon. Egyik poszttársa, a szezon végén távozó világbajnok brazil Barbara Arenhart.

- Nyilván versenyhelyzet van közöttünk, de nagyon jóban vagyunk, rengeteget segít. És nem csak technikában, hanem a mérkőzéseken is támaszt jelent. Ha valami nem sikerül, mindig biztat, hogy minden rendben lesz – mesélte Anna.

A Váci NKSE saját nevelésű kapusa fiatal kora ellenére már hétről hétre lehetőséget kap az NB I-ben. De azért nem elégedne meg ennyivel:

- Minden meccsen és edzésen azon dolgozom, hogy rászolgáljak a bizalomra, amit kapok az edzőimtől. S a terveim között szerepel, hogy egyszer a klub első számú kapusává váljak.

Ahogy korábban mi is bemutattuk, Bukovszky Anna másodikos korában kezdett el kézilabdázni, mára már két Európa-bajnoki címmel is büszkélkedhet. A korosztályos válogatottba 2017. végén hívtak be először. Tavaly Szlovéniában védte az U17-es válogatott kapuját, az elődöntőben remekelt, de a fináléban is fontos szerepet kapott, így megérdemelte második Európa-bajnoki aranyérmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában