Bátrak Ligája

2019.12.18. 10:09

A legbátrabbak versengtek Balassagyarmaton

A Honvédelmi Sportszövetség immáron hagyományosnak mondható, rendkívül népszerű sorozata, a Bátrak Ligája a 2019/20-as tanévben a balassagyarmati városi sportcsarnokba látogatott a minap, és a hazai pályán szereplő Szabó Lőrinc Általános Iskola győzelmével ért véget.

B.L.

Új feladat volt idén a vívás

Fotó: Madar David

A Honvédelmi Sportszövetség (HS) beszámolója szerint minden lehetőséget igyekeznek megragadni, amellyel megszólíthatják a fiatalokat. Tavaly és idén a Bátrak Ligája versenysorozat rangot szerzett magának, így örömmel indították útjára az aktuális iskolai tanévben is.

Új feladat volt idén a vívás

– Mint tapasztalhattuk, a siklósi forduló után itt, a legbátrabb városban, Balassagyarmaton is nagy sikert aratott a verseny – fogalmazott dr. Simicskó István kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke.

Balla Mihály országgyűlési képviselő és Csach Gábor polgármester egyaránt kiemelte, hogy a térségben milyen fontosnak tartják a fiatalok hazaszeretetre nevelését, minden programot megragadnak, mert miként hangsúlyozták: a sporton keresztül nagyon sok minden tanítható, így többek között az oly fontos hazaszeretet.

Az eseményre ellátogatott, és az eredményhirdetésnél közreműködött dr. Nébald György, a HS általános alelnöke, valamint Nagyné Barna Orsolya, a Balassagyarmati Tankerületi Központ tankerületi igazgatója is.

A viadalon a hazai csapatok mellett váci, őrhalmi, érsekvadkerti, szügyi és szécsényi általános iskolás nyolcfős, 7–8. osztályos tanulói küzdöttek a megszokott és új versenyszámokban. Ez utóbbiak közül az egymás elleni vívás és a HS akadálypályája különösen népszerűnek bizonyult.

A versenyt a Balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskola győzelmével ért véget. A dobogósok a HS sportszerekre váltható pénzjutalmát (500, 400, 350 ezer forint), a többiek különböző ajándékokat vehettek át.

A végeredmény: 1. Szabó Lőrinc, Bgy. 30,5 pont, 2. Juhász Gyula, Vác 33,5, 3. Madách Imre, Szügy 35, 4. Dózsa György, Bgy. 49, 5. Szent Imre, Bgy. 50,5, 6. Petőfi Sándor, Vác 54,5, 7. II. Rákóczi Ferenc, Szécsény 55,5, 8. Petőfi Sándor, Érsekvadkert 59,5, 9. József Attila, Őrhalom 78.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában