csillagok

2019.09.25. 13:50

Szombaton világsztárok érkeznek a Mozdulj Gyarmatra!

A Balassagyarmati Diák Szabadidő és Verseny Sport Egyesület (BADISZ VSE szombaton már 37. alkalommal rendezi meg a Mozdulj Gyarmat! sportrendezvényt a mozgás népszerűsítése érdekében. A Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) jóvoltából pedig két futball legenda, név szerint Carles Puyol és Cafu bemutató mérkőzést játszik az eseményen.

Lászlók Judit

Carles Puyol is a nógrádi városba látogat

Forrás: AFP

Sztancsik József, a BADISZ VSE elnöke portálunknak elmondta, hogy az idei Mozdulj Gyarmat! az eddigi legnagyobb szabású lesz a sportrendezvény történetében. Amelynek fő célja továbbra is a mozgás népszerűsítése a balassagyarmati, valamint a vonzáskörzetében lévő települések lakói számára.

– Néhány évvel ezelőtt úgy gondoltuk, hogy érdemes lenne a Mozdulj Gyarmat! programját színesíteni, ezért folyamatosan bővítettük azokat. Idén a Nemzetközi Teqball Szövetséggel léptünk kapcsolatba, azért, hogy egy amatőr teqball versenyt is rendezhessünk. Végül úgy alakult, hogy nem csak egy amatőr viadalt, hanem vasárnap egy nemzetközi teqballchallenge-versenyt is rendeznek profiknak a városi sportcsarnokban. A résztvevők között lesz több teqball-Európa-bajnok is – mondta Sztancsik József.

Carles Puyol is a nógrádi városba látogat
Fotó: AFP

A Mozdulj Gyarmat! programja szombaton reggel kilenc órakor rajtol a dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet elől, a résztvevők kocogva és kerékpározva is eljuthatnak majd a Révész László Tanuszodáig. A megérkezést követően felavatják a Révész László emlékfalat. Majd Borda Zsolt tart zumbaórát a műfüves pályán, valamint a nap folyamán még egy funkcionális edzésen is részt vehetnek általa az érdeklődők. Tíz órától startol az amatőr teqballbajnokság elő- és helyszínen nevezett kétfős csapatok számára. A rendezvényen Mohácsi László mesél majd a teqballról, valamint a szintén népszerű futsalról. Ezenfelül lesz még kerékpártúra, kosármeccs, valamint futsalbemutató is. Az egészségállapot felmérésére is lehetősége lesz az eseményre ellátogatóknak.

A Nemzetközi Teqball Szövetség a sportág népszerűsítésének céljából elhozza a rendezvényre a Barcelona egykori csapatkapitányát, Carles Puyolt, akit a világ egyik legjobb hátvédjeként tartanak számon a mai napig. A spanyol válogatott tagjaként pedig világ- és Európa-bajnoki címet is szerzett. A katalán klub játékosaként három Bajnokok Ligája, valamint hat spanyol bajnoki trófeát hódított el. A másik neves résztvevő a brazil Cafú lesz, aki korábban az AS Roma és az AC Milan balhátvédje is volt. Utóbbival a Bajnokok Ligájában is diadalmaskodott, de egyébként mindkét csapattal megnyerte a Serie A-t. A brazil válogatott mezét száznegyvenkétszer ölthette magára, és kétszer ünnepelhetett világbajnoki címet a nemzeti együttessel. A focilegendák a Mozdulj Gyarmat! eseményen egy teqballbemutató mérkőzést is játszanak majd a centerpályán, a közönség legnagyobb örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában