thai boksz

2019.09.26. 09:28

Különös csemegéket tartogat a szombat esti salgótarjáni gála

Szombaton immáron kilencedik alkalommal rendezik meg a Salgó Fight Night K1 és muay thai küzdősportgálát a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban.

B.L.

Kövesi Tibor (b) és Rehák György a gála főmeccsének övével

A klub által szervezett Salgó Fight Night a nógrádi megyeszékhely egyik leglátogatottabb rendezvényévé nőtte ki magát. Délután 14 órától az amatőrök küzdenek meg egymással, 18 órától pedig igazán látványos meccsekkel rendezik meg a profik pénzdíjas gáláját.

Kövesi Tibor (b) és Rehák György a gála főmeccsének övével

Az eddigi nyolc rendezvényen a házigazda is szép számmal delegált versenyzőt, így a látványos küzdelmek mellet bizony izgulhattunk is a tarjániakért. A korábbi években több mint száz versenyző lépett már a tarjáni ringbe.

A gálán lehetőséget kapnak a magyarországi és az európai versenyzők, hogy bizonyíthassák rátermettségüket a thai boksz küzdősportág keretein belül. Az esti gálára tíz mérkőzést írtak ki a Salgó Fight SE szervezői, az első öt mérkőzésen a kisebb súlyúak mérettetik meg magukat. A szünet előtti részt egy kis főmeccsel a helyiek egyik kedvence, Bódi István zárja majd.

Az est folyamán ringbe lép Mészáros Anna is, az Alexandros Muay Thai Gym versenyzője. Ellenfele Hegedűs Dóra lesz, a Szentendre VSE-ből. Amatőr körülmények között már vívtak egy csatát, most itt az alkalom, hogy profi szabályrendszerben eldöntsék, ki a jobb.

A gála főmérkőzését az eddigi pályafutása során legyőzhetetlen, veretlen mérlegű Bakai Merse vívja a Total Fighters Fite klubból. Ellenfele a Re-Gym nagy tehetsége – a 220 centiméteres Hong Man Choi elleni szöuli győzelme után elkeresztelt – „Óriásölő” David Mihajlov lesz.

A nagyvadak közt ringbe lép a helyi kedvenc, a legyőzhetetlen „salgói romboló”, a nehézsúlyú Szabó Tibor is.

 

Címkék#thai boksz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában