homokban

2019.07.07. 15:20

Két salgótarjáni lány is ezüsttel tért haza a strandkézi Európa-bajnokságról

Ezüstérmet hoztak haza a salgótarjáni lányok az ifjúsági strandkézilabda-Európa-bajnokságról.

Uhrin Lili (balra) és Bozó Fanni Bianka

A tavalyi Európa Kupa Döntő helyszínén, a lengyelországi Stare Jablonkiban rendezték meg az ifjúsági (U17) strandkézilabda Európa-bajnokságot, ahol a magyar ifjúsági válogatott csapatában két salgótarjáni játékos, Bozó Fanni Bianka és Uhrin Lili is pályára lépett.

Pinizsi Zoltán edző nyilatkozata szerint a korosztályváltás miatt az idei verseny előtt nehezebb dolga volt, mivel minden csapat új fiatal játékosokkal nevezett, ezért nem tudták, mire számítsanak. Az viszont már az első napon világossá vált, hogy a magyar lányoknak igencsak jól sikerült a felkészülés, hiszen a csoportból a lengyeleket, a horvátokat és a szlovákokat maguk mögé utasítva, 100%-os teljesítménnyel léptek tovább, majd a középdöntőben sem találtak legyőzőre, sem a litvánok, sem a németek, sem a portugálok nem találták az ellenszert a magyar csapat ellen.

Az Európa-bajnokság ezüstérmes női és férfi magyar ifjúsági strandkézilabda-válogatottja

Az elődöntőben folytatták a kiváló játékot és a hollandok elleni győzelemnek köszönhetően végül döntőt játszhattak a spanyol csapattal. Óriási küzdelem folyt a pályán, mindkét szett 1-1 ponton múlott, és az Európa-bajnokság végül spanyol győzelemmel zárult. A magyar lányok így ezüstérmet és a legjobb kapusnak járó díjat (Szalma Zita), hoztak Lengyelországból.

A magyar férfi ifjúsági válogatott szintén a második helyen végzett az Eb-n, a legjobb kapusnak Nagy Balázst választották.

A felnőtt-Európa-bajnokságon mindkét csapatban szurkolhattunk salgótarjáni származású játékosainknak, a női csapat kapujában Hadfi Grétának, illetve a férficsapat védőjátékosának, Hajdú Péternek.

Uhrin Lili (balra) és Bozó Fanni Bianka

Uhrin Lili: – Amikor meghívtak a válogatott bő keretébe, egy nagy álmom vált valóra. Márciusban kezdtük a felkészülést és május végén derült ki, hogy ki lesz az a 12 lány, aki elutazik. Az EB-n való részvétel mindannyiunk számára életre szóló élmény. Remek volt a hangulat, nagyon jól éreztük magunkat. Bár Grétiék a tavalyi csapattal magasra tették a mércét, ez a „teher” nem nyomott minket, de titkon azért reménykedtünk, hogy hasonló sikert tudunk mi is elérni. Sajnos a döntőben a spanyol csapatnak nagyobb szerencséje volt, akkor egy picit csalódottak voltunk, de úgy gondolom, hogy egy Európa-bajnokságon szerzett ezüstérem fantasztikus eredmény.

Bozó Fanni Bianka: – Új szezon, új kihívások. Néhány hónapja mikor meghívót kaptam a magyar ifjúsági válogatotthoz, mintha egy álomba csöppentem volna. Sok válogatón és edzőtáboron vagyunk túl a lányokkal, rengeteg munka áll a csapat mögött, de az eredmény azt hiszem, hogy magáért beszél. Mikor kihirdették, hogy én is tagja vagyok annak a 12 embernek aki utazik Lengyelországba az ifjúsági Eb-re, az leírhatatlan érzés volt. Minden egyes percét imádtam, a lányokkal nagyon gyorsan sikerült összebarátkozni. Edzőink bizakodóan szálltak fel a repülőre, úgy hiszem, hogy nem okoztunk csalódást. Veretlenül meneteltünk végig a mérkőzéseken, egyedül a döntőben bizonyult jobbnak az ellenfél (szettenként 1-1 ponttal). Még most is nehéz szavakba önteni mekkora élményeket és tapasztalatokat szerezhettem nem beszélve a barátokról.

Csoportmérkőzések:

Magyarország–Horvátország 2–0 (13–10, 17–14), Magyarország–Lengyelország 2–1 (10–12, 16–13, 8–2), Szlovákia–Magyarország 0–2 (7–14, 10–17).

Középdöntő mérkőzései:

Magyarország–Litvánia 2–0 (23–18, 13–12), Magyarország–Németország 2–1 (16–18, 23–11, 9–8), Portugália–Magyarország 0–2 (12–14, 10–13).

Elődöntő:

Magyarország–Hollandia 2–0 (21–19, 27–17).

Döntő:

Spanyolország–Magyarország 2–0 (26–27, 22–23).

Az Európa-bajnokság végeredménye:

1. Spanyolország, 2. Magyarország, 3. Németország, 4. Hollandia, 5. Oroszország, 6. Portugália, 7. Lengyelország, 8. Litvánia, 9. Ukrajna, 10. Svájc, 11. Franciaország, 12. Románia, 13. Horvátország, 14. Szlovákia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában