Atlétika

2019.05.10. 13:51

Sportszerűségből jelesre vizsgázott a salgótarjáni atléta

Nem mindennapi döntést hozott meg minap Kasza Luca, a Salgótarjáni Általános Iskola diákja.

B. L.

Kasza Luca távolugrás közben, a körzeti döntőben

Forrás: NOOL

Fotó: B.L.

Ezekben a napokban a balassagyarmati Nagyligeti sportpálya ad otthont a nógrádi általános iskolások többpróba-­küzdelmeinek.

A harmadik korcsoportban volt érdekelt a salgótarjáni Kasza Luca is, akinek a távolugrás nem úgy sikerült, ahogy tervezte.

Első két ugrásában belépett, így a harmadik kísérletére biztonságit ugrott, így elmaradt a legjobbjától. Mrakics Nikolett tanítványa a jegyzőkönyvet böngészve örömmel tapasztalta, hogy az abszolút harmadik helyen végzett.

Kasza Luca távolugrás közben, a körzeti döntőben
Fotó: B.L. / NOOL

Azonban amikor alaposabban megnézte az eredményeket, feltűnt neki, hogy a távolugráshoz rossz eredményt írtak be.

Hatalmas sportszerűségről téve tanúbizonyságot, jelezte a tévedést, holott tudta, hogy ez az érmébe kerül. A medál így a balassagyarmati Babcsán Babett (Dózsa) nyakába kerülhet, míg a Kodály tagiskola üdvöskéje a csapatban szerzett aranyéremnek és a felkészítők elismeréseinek örülhet.

Luca egyébként a Salgótarjáni AC versenyzője, és a klubnál nem ez volt az első önzetlen cselekedet. Még 2017 szeptemberében történt, hogy egy fővárosi viadalon a gyarmati Horváth Lili meghúzódott nyolcszáz méter közben, ezért csapattársa, Erdélyi Anna feladta saját versenyét, hogy segíteni tudjon barátnőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában