északi sí

2019.02.18. 14:14

Kedvenc pályáján szerepelhet Papp Ildikó a sífutó vb-n

Ötödik északi sí világbajnokságán szerepel a héten Papp Ildikó. A nógrádi sífutónő az osztrák Seefeldben, egyik legkedvesebb pályáján húzhat majd lécet.

Bakos László

Papp Ildikó először 2011-ben szerepelhetett a magyar válogatott tagjaként északi sí világbajnokságon, Oslóban az 5 kilométeres kvalifikációs verseny mellett sprintben is elindult. Azóta egy vb-ről sem hiányzott, két év múlva Val di Fiemme volt a helyszín. Itt már váltóban is szerepelt, csakúgy, mint rá két évvel, Falunban. Két évvel ezelőtt, Lahtiban – nem sokkal gyermeke születését követően – a kvalifikációs versenyen a 13. helyen ért célba.

A nógrádi sportolónő tavaly megnyerte a klasszikus stílusú magyar ob-t, idén pedig a szlovák bajnokságon nem talált legyőzőre. Így nem kellett válogatóznia, illetve FIS-versenyekre járnia, a szövetség így szavazott bizalmat neki. A nógrádi így már az ötödik vb-jén szerepelhet Seefeldben.

- Szeretem ezt a pályát, általában itt futottam mindig a legjobb eredményeket. Az ötkilométeres klasszikus számban leszek érdekelt a kvalifikációs futamban. Szeretnék minimum a középmezőnyben végezni, bár a rajtlistát még nem ismerem – mesélte Ildikó.

A futó-, és tájfutó versenyeken is szereplő sportolót a felkészüléséről is faggattuk.

- Idén nem voltak szövetségi edzőtáborok, sem közös edzések, így az édesapámmal, Papp Zoltánnal jártunk ki Szlovákiába edzeni. Emellett itthon a SAC és a Dornyay edzésein készültem. Teljesen más felkészülést végeztünk, mint eddig bármikor, így nagyon kíváncsi leszek, hogy milyen eredményt hoz. A rajttól a célvonalig viszont biztos, hogy száz százalékot fogok nyújtani – nyilatkozta.

Az Eurosport szerdán élőben közvetíti majd a futamot 12.15 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában