sífutás

2019.01.27. 09:49

Szlovák bajnoki címmel kezdte a szezont Papp Ildikó

A napokban rendezték meg a szlovák sífutóbajnokságot, ahol a nógrádi Papp Ildikó is megkezdte a szezont. Nem is kis sikerrel.

B.L.

Forrás: facebook

Az előző két téli olimpiai kvótáért is sokáig versenyben lévő sportolónő a tíz kilométeres klasszikus számban volt érdekelt Skalkán.

Fotó: facebook

– Vártam már az első idei megmérettetést, a futás jól ment, így bizakodva álltam a rajtban. Nem sok lehetőségem volt idén havon készülni, de amit tudtam kihoztam belőle – mesélte. Hozzátette, elég nehéz öt kilométeres pályákat jelöltek ki a rendezők. Elsőként indították el, amit elmondása szerint nem szeret, hiszen így nem látja a különbségeket a riválisokkal szemben.

– Az első kör után apa bekiabálta, hogy jól állok, ez hatalmas lendületet adott. Tökéletes sílécet készített elő apa, és a szlovák edzőm, Jozef Brunn, amit szeretnék is megköszönni nekik, mert nagyon sokat számított – értékelt Ildikó, aki végül 29 másodperces előnnyel nyerte meg a szlovák bajnokságot.

– A legjobb az volt az egészben, hogy nevelőedzőm, Vin­cze István is elkísért a versenyre, és jó érzés volt előtte nyerni. Mint régen, a rajtban mellettem állt és fogta a sílécemet – mesélte a sífutó, akinek az édesapja, Papp Zoltán a veteránok öt kilométeres távján a hatodik helyen érkezett a célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában