Akadályverseny

2019.01.27. 09:44

A gyarmatiak tudják igazán, hogy milyen bátornak lenni

Az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban 12 általános iskola 7–8. osztályos gyermekei a legkülönbözőbb ügyességi, logikai és akadályversenyeket teljesítették, három balassagyarmati tanintézmény is meghívást kapott a rendezvényre.

B.L.

Többféle verseny is várt az indulókra

A kihíváson túl az már „csak” habot jelentette a tortán, hogy a programban részt vevő iskolák 500 ezer forint értékű sportszerutalványt kaptak a Honvédelmi Sportszövetségtől, melynek elnöke, a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztosa, dr. Simicskó István is közreműködött a rendezvényen.

A Szabó Lőrinc csapata

– A verseny célja a gyerekek testi, lelki és szellemi felfrissülése, amely segíti egy egészséges egyéni nemzettudat kialakulását – mondta. A Honvédelmi Sportszövetség általános alelnökeként dr. Nébald György is megjelent Egerben.

A hazaiakon és a balassagyarmatiakon kívül Szarvas és Sárospatak 6+2 fős csapatai mérkőztek meg egymással ügyességi és akadályversenyeken. Akik éppen nem versenyeztek, kipróbálhatták a lézerlövészetet és az autós szimulátort.

A Kiss Árpád csapata

Nógrádot a Dózsa, a Kiss Árpád és a Szabó Lőrinc képviselte, és valamennyi diáknak nagy élményt jelentett a részvétel. Mindhárom iskola képviselője elmondta, hogy nagyon örülnek a sportszervásárlási utalványnak, de ugyanilyen fontos volt, hogy a gyerekek jól érezzék magukat. Bíznak benne, hogy a következő sorozatban is meghívást kapnak majd.

A Dózsa csapata

A résztvevő nógrádiak

Dózsa: Pintér Sára, Kulik Boglárka, Bojtos Fanni, Baranyi Zalán, Konderla Sámuel, Szép Róbert, Zachar Kristóf, Kokavecz Máté.

Kiss Árpád: Baráz Elizabet, Bernáth Blanka, Sebes Lili, Homolya Ákos, Marcalek Máté, Nagy Bence, Nemesvári András, Varga Kristóf.

Szabó Lőrinc: Almásy Rebeka, Molnár Orsolya, Márton Vivien, Tóth Balázs, Bucsányi Kristóf, Nádasdi Botond, Filip Tamás és Szulcsán Dominik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában