küzdősport

2018.11.22. 14:36

Harcolni is jól tud a tarjáni tűzoltó, edző

Az eddigi részvételi rekord jelentősen megdőlt a Terrorelhárítási Központ (TEK) szervezésében hatodik alkalommal megrendezett budo- és küzdősportgálán.

B. L.

Amikor reggel Hajdu János, a TEK főigazgatója a BOK (volt Syma) Csarnokban megnyitotta a rendezvényt, már utalt rá, hogy idén új részvételi csúcs születik. Később az is kiderült, hogy a hat különböző stílusban – WKF-karate, K-1, kyokushin karate, judo, valamint grappling és combat grappling – összesen 376 versenyző adta le nevezését, míg a korábbi években legfeljebb közel 300-an indultak. Az egésznapos eseményen a rendvédelmi szervek dolgozói, valamint mentősök, katonák, tűzoltók és NAV-osok küzdöttek egymással.

- Ezek a srácok munka mellett sportolnak, és érdemesek arra, hogy évente egyszer színvonalas körülmények között és nagy közönség előtt mutathassák meg tudásukat – jelentette ki köszöntőjében Hajdu János.

A program délelőtt a selejtezőkkel indult, majd a délutáni döntőkre a nézők létszáma már megközelítette a kétezret. A finálék között látványos harcművészeti bemutatók – kempó, taekwondo, wusu, muay thai – szórakoztatták a közönséget. Az idei gála díszvendége a K-1-ben háromszoros szupernehézsúlyú profi világbajnok holland Remy Bonjasky volt, aki nagy népszerűségnek örvendett a nézők körében.

Kövesi Tibor (SFSE)

A nap folyamán küzdősportokkal kapcsolatos kiállítás és vásár is várta az érdeklődőket, az ingyenes rendezvényre kilátogatók adományaikkal a Bethesda Gyermekkórházat támogatták.

A Salgó Fight SE csapatából három harcos szállt ringbe a gálán. A torna jellegű megmérettetéseken Békési Alex az első nyert mérkőzése után nem tudott többször kiállni és folytatni a versenyt.

Ligetvári Ádám bátran bevállalta az indulást, de lehet nem pont egy ilyen nehéz tornán kellett volna élete első meccsét megvívnia. Az első mérkőzése gyorsan véget ért, szerencsére nem sérült és nem csalódott nagyot.

Kövesi Tibor tűzoltó századosra, a Gödöllői Hivatásos Tűzoltóparancsnokság szolgálatparancsnokára kategóriájában két mérkőzés várt a bajnoki cím megszerzéséig. Az első mérkőzést pontozással meg is nyerte, de a vége előtt egy forduló ütéssel megfektette ellenfelét. A második mérkőzést az ellen a debreceni harcos ellen kellett megvívnia, akivel öt évvel ezelőtt, ugyanitt, végig gázolva a mezőnyön végül a döntőben összetalálkoztak. Akkor pontozással nyert a salgótarjáni edző és bajnok lett. Idén a második menetben comb KO-val tudott nyerni, így újra aranyérmet akasztottak a nyakába.

Címkék#thai boksz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában