Labdarúgás

2018.07.11. 17:27

SBTC: új szezon, új célok, új edzővel az élen

A 2017/2018-as szezon elején lapunk kérdésére az SBTC vezetői az 1–5. helyet jelölték meg elérendő célként. Miután az őszt pontveszteség nélkül zárta a csapat, az elvárás – evés közben jön meg az étvágy alapon – tavasszal egyértelműen az első helyre változott. Sőt, mint köztudott – bár az osztályozón alulmaradt – a százalékos mutatók alapján jogot nyert a Nemzeti Bajnokság harmadik vonalában való indulásra is.

Az előző igencsak sikeres szezont Kóródi Ferenc értékelte. A szakmai vezető 2015 őszén került ebbe a funkcióba, amikor életbe lépett a Borsodsport Invest Kft., a megyeszékhely önkormányzata és a Stécé elnöksége közötti együttműködési megállapodás. Az első, az SBTC Sport Kft. által irányított szezonban mindössze a nyolcadik helyet sikerült megszereznie az NB III.-ból kiesett együttesnek, majd a következőben a harmadik lett.

– Az elmúlt idényt váratlanul nagyarányú, az Érsekvadkert elleni 7–0-ás hazai győzelemmel kezdte a csapat, majd 5–0-ra nyert Mátranovákon. Úgy tűnik e kiváló rajt, alapos lendületet adott a következő erőpróbákhoz.

– Ez pontosan így van, s e kezdés különösen annak tudatában volt figyelemre méltó, hogy a múlt nyáron komoly változások történtek a keretben. – tekintett vissza Kóródi Ferenc. – Több – megyei szinten számottevő tudású – játékos távozott. Visszajött ugyan Tarlósi Milán és érkezett Tóth Máté, de elsősorban a Stécében nevelődött helyi, vagy környékbeli fiatalokra alapoztunk. A Csatlós Tamás edzette csapat sorba nyerte a hazai és idegenbeli mérkőzéseket és a szezon felénél már tetemes előnnyel vezette a bajnokságot.

– Mégis, a téli átigazolási szezonban tovább erősítették a játékosállományt.

– Valóban, ekkor került hozzánk Illés Edvin, Tarlósi Patrik és két tapasztalt labdarúgó Híves Balázs és Sulcz Márió személyében.

A Salgótarjáni BTC csapata magabiztosan szerezte meg 2017/2018-ban a bajnoki címet a megyei I. osztályban, Fotó: Bakos László

– Hogyan sikerült a tavaszi szezon?

– Az eredmények továbbra is jöttek, a csapatjáték azonban egy kicsit döccenősebbé vált. Ráadásul Karancslapujtőn becsúszott egy szépséghiba is, csak döntetlent értünk el a hazaiak ellenében, s odalett a százszázalékos mérlegünk. De nem volt könnyű a berkenyei, a szécsényi, sőt a héhalmi meccsünk sem. Összességben azonban veretlenül fejeztük be a bajnokságot, amelynek végén, a díjátadón joggal ünnepelte a közönség a csapatot.

– Következtek az osztályozók a Győr-Moson-Sopron megyei bajnok, Ménfőcsanakkal.

– Bár idegenben – egy tízperces rövidzárlat következményeként – 4–2-re kikaptunk, ott játszottunk jobban, mint az itthoni 1–0-s győzelmünk alkalmával. De remek mutatóink hozzásegítettek ahhoz, hogy most újra a Nemzeti Bajnokság III. osztálya következhet.

– Minek köszönhető e kettős siker?

– Mindenekelőtt a játékosok hozzáállásának, küzdeni akarásának, a kifogástalan csapatszellemnek. Végig érződött rajtuk, hogy bajnokok akarnak lenni. Természetesen szükség volt a jó szakmai háttérre, s nem utolsósorban a működéshez szükséges feltételek meglétére is.

– Ön kiket emelne ki egész éves tevékenysége alapján a játékosok közül?

– Kivétel nélkül mindenki elismerést, dicséretet érdemel, hozzájárult az eredményességhez, de szerintem Bata Gábor, Czutor Vito, Híves Balázs, Sárközi Tamás és a gólkirály Tarlósi Milán teljesítménye élre kívánkozik.

– Most hogyan tovább? Miként készülnek a magasabb osztályra?

– Először is nélkülem, mert elválnak útjaim Salgótarjántól, ahol szerettem dolgozni. Utódom – valamelyest változó jogkörrel – Kobka Viktor lesz. A vezetőedzői funkciót Vágó Attila, a pályaedzőit Szabó Gábor tölti be. A technikai vezető Balga József lesz, aki megosztja a teendőket Horváth Zsolttal. A keret még nem végleges, az erősítés érdekében folynak a tárgyalások, de a jelenlegi helyzet szerint a játékok több mint kilencven százaléka együtt marad. Az SBTC a következő napokban főként szlovákai ellenfelekkel játszik edzőmérkőzéseket Ragyolcon, Rimaszombatban és Füleken. Július 29-én itthon fogadja a csapat a DVTK II.-t. Az NB III.-as rajt augusztus 4-én lesz, jó lenne idegenben kezdeni, hogy a Szojka Ferenc Stadion előkészítésére több idő maradjon. Ami pedig engem illet, e helyütt is szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, aki a szűk három esztendő során segítette a munkámat. Maradok a DVTK állományában és azt kívánom a patinás múltú SBTC-nek, hogy fokozatosan haladjon a hagyományaihoz méltó, felfelé vezető úton – mondta búcsúzóul a távozó szakvezető.

A számok tükrében

Végeredmény

1. SBTC 22 21 1 0 105-11 64

Mérkőzésről mérkőzésre

1. forduló: SBTC–Érsekvadkert 7–0. 2.: Mátranovák–SBTC 0–5. 3.: SBTC–Szécsény 2–0. 4.: Palotás–SBTC 1–4. 5.: SBTC–Karancsberény 11–0. 6.: Berkenye–SBTC 1–2. 7.: SBTC–Rimóc 8–1. 8.: SBTC–Karancslapujtő 3–0. 9.: Pásztó–SBTC 1–4. 10.: SBTC–Héhalom 7–0. 11.: Cered–SBTC 1–4. 12: Érsekvadkert–SBTC 0–2. 13.: SBTC–Mátranováki VSC 5–0. 14.: Szécsény VSE–SBTC 0–1. 15.: SBTC–Palotás 5–2. 16.: Karancsberény–SBTC 1–10. 17.: SBTC–Berkenye 3–0. 18.: Rimóc–SBTC 0–8. 19.: Karancslapujtő–SBTC 2–2. 20.: SBTC–Pásztó 6–0. 21.: Héhalom–SBTC 1–2. 22.: SBTC–Cered 4–0.

Gólszerzők

37 gólos: Tarlósi Milán (gólkirály). 11: Czigler Benett. 9: Bata Gábor, Sárközi Tamás. 8: Tarlósi Patrik. 6: Bakos Bence. 5: Gazdag Bálint, Oláh Ferenc. 3: Híves Balázs. 2: Baranyi József, Czutor Vito Nico, Tóth Máté. 1: Bari Csaba Patrik, Budveszel Benjámin Áhim, Fülöp Adrián, Miklós Martin, Szabó Gábor, Janusek Dániel (Rimóc, öngól).

Elkészült a harmadosztály csoportbeosztása

Az MLSZ versenybizottsága elkészítette a 2018–2019-es NB III.-as labdarúgó-bajnokság csoportbeosztását. Néhány klub már közölte az előző szezonhoz képest gyakorlatilag változatlan (értelemszerűen az NB II.-es kiesőkkel és a megyei feljutókkal bővült) csoportnévsort, íme! Mint ismert, az MTK II, az NB II.-ből kieső Sopron és a Békés megyei bajnok – időközben a feloszlását be is jelentő – Méhkerék, bár jogot szerzett rá, nem vállalta a szereplést. A helyükön való indulásra két tavaszi kieső (Hódmezővásárhely, THSE-Szabadkikötő) és a megyei bajnokok osztályozójának legjobb vesztese (Salgótarjáni BTC) kapott felkérést.

KELETI CSOPORT: Cigánd, DEAC, Diósgyőri VTK II, Eger (feljutó), ESMTK, Füzesgyarmat, Gyöngyös, Jászberény, Nyírbátor, Putnok, Sajóbábony (feljutó), Salgótarjáni BTC (feljutó), Sényő (feljutó), Szolnok (NB II.-es kieső), Tállya, Tiszaújváros.

KÖZÉP CSOPORT: Bp. Honvéd-MFA, Dunaújváros, FC Dabas, Hódmezővásárhely (kiesett, de marad), Iváncsa, Kecskemét (feljutó), Kozármisleny, Makó, Paksi FC II, Pécs, Rákosmente, Szeged 2011 (NB II.-es kieső), Szekszárd, Szentlőrinc, SZEOL, Taksony (feljutó).

NYUGATI CSOPORT: III. kerületi TVE, Ajka, Andráshida, BKV Előre, Csepel, Dunaharaszti, Érdi VSE, Komárom (feljutó), Ménfőcsanak (feljutó), Nagykanizsa (feljutó), Pápa, Pénzügyőr, Puskás Akadémia II, Sárvár (feljutó), THSE-Szabadkikötő (kiesett, de marad), Videoton II.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában