Tereprali

2018.05.31. 20:32

Ügyességi versenyt rendeznek Hasznoson

Június 1-2. között Hasznoson egy megújult mátrai útvonalon Nagy Zsolt szervezésében bonyolítják le a VIII. Mátra Trophyt, mely egyben az Észak Trophy bajnokság III. fordulója is lesz.

Z. J.

Idén a bajnokság hét fordulójából háromnak Nógrád megye (Bér-Hasznos-Karancskeszi) ad otthont. A 2018- évi sikeres béri kezdő futamot követően az április végén tartott második dédestapolcsányi futam értékelési hiányosságai miatt beárnyékolta a rendezvényt.

A harmadik mátrai-hasznosi futamon ezért is áll majd a szokottól nagyobb feladat elé a hasznosi rendezőgárda, de mint azt már sok éve megtették, idén is minden bizonnyal remek sportági versenyt fognak biztosítani a június elején ideérkező offroad versenyzők számára.

A spéci terepjáró járművek műszaki átvételére egyébként június 1-én, pénteken 15 órakor kerül sor. Ezt követően a benevezett versenyzők gépjárműveikkel öt kategóriában (KisNormál, NagyNormál, Open, Profi, Extrém), elsőként egy éjszakai futamon küzdenek a meg egymással és a tereppel. Másnap, reggel 9 órakor veszi kezdetét a nappali futam. A szervezők 18 órára tervezik az eredményhirdetést, melyet zene, illetve tűzijáték fog követni.

Az offroad bajnoki versenyszabályzata szerint a részvevők számára az útvonal előzetesen mindig titkos, a teljesítéséhez szükséges itinert és menetlevelet a rendező csak a rajt pillanatában adják ki a versenyzők számára.

Kiemelt fotónkon: Nagy Zsolt szervezésében bonyolítják le a viadalt – Beküldött fotó

Ezek is érdekelhetik