Kosárlabda

2018.01.19. 14:45

Nagy akarással, okosan kell kosárlabdázniuk

Az Eger elleni magabiztos bajnoki sikerét követően pénteken fontos idegenbeli Hepp-kupa-találkozó vár a Salgótarjáni KSE NB I. B-s együttesére.

Horváth Péter

????????????????????????????????????

Két, gyenge játékkal elszenvedett idegenbeli vereséggel kezdte a 2018-as esztendőt a megyeszékhelyi alakulat, amely ugyanakkor a múlt vasárnapi északi rangadón ismét szebbik arcát mutatta.

– Egyáltalán nem érzem kárpótolva magam az év eleji két vereségért ezzel a nagyarányú Eger elleni győzelemmel, de gondolom, más is hasonlóan van ezzel, főleg úgy, hogy ismét igen összeszedett, normális produkciót láthattunk a csapattól – tekintett vissza a 97–53-as SKSE-sikerrel zárult összecsapásra Dániel Tamás klubmenedzser. – Jó kérdés, hogy miért nem lehetett így játszani legalább Tiszaújvárosban, sokkal kevésbé fájna a fejünk a folytatás miatt.

– A találkozó eleje mindenesetre ezúttal sem azt a könnyed diadalmenetet ígérte, ami végül lett belőle.

– Szokás szerint gyengébben kezdtünk, bizonytalanok, enerváltak voltunk, amit a vendégek ki is használgattak. Ugyan már ekkor is látszott, hogy a végén nem lehet gond, de azért az első félidőben még adósak maradtunk a jó játékkal. Az igazán pozitív dolog ebben a játékrészben talán a védekezés volt, hisz összesen harminc pont alatt tudtuk tartani az egrieket.

– A fordulást követően viszont már támadásban is kifejezetten szép dolgokat mutatott a gárda.

– A szünetben megpróbáltunk az öltözőben tüzet csiholni, ami elég jól sikerült, így sokkal motiváltabban léptünk pályára a második félidőben. Egy picit még szigorítottunk a védekezésen is, de szerintem igazán a sebességünkben bekövetkezett pozitív változás volt a legszembetűnőbb. Gyorsan, kreatívan és élvezettel kezdtünk el kosárlabdázni, aminek eredménye a nagyarányú siker. Bár hozzá kell tennem, hogy ez a vendégcsapat ennél sokkal többet, egyelőre legalábbis, nem nagyon tud. Nehéz lesz nekik elkerülni a kritikus zónából. Nekünk is lesznek azonban még nehéz pillanataink, ha nem tudjuk a határozott játékstílust állandósítani.

– Ha már a nehéz pillanatokat említette, olyanokból minden bizonnyal most pénteken, az előző idényben még az élvonalban vitézkedő Vasas Akadémia elleni fővárosi összecsapáson is vár néhány Ughy Albert legénységére.

– Ez ugyan nem bajnoki, hanem kupamérkőzés, de számunkra ugyanolyan fontos. Szeretnénk történetünkben immár harmadszor bekerülni a Hepp-kupa négyes döntőjébe, és nyilván szeretnénk ott is helytállni. Ehhez azonban egy olyan Vasast kell legyőznünk, amely a bajnokság elején még igencsak vergődött, de az edzőváltás óta meglepetést meglepetésre halmoz. Láttuk már őket többször, nagyon tehetséges játékosaik vannak, akik az A csoportot is megjárták, s e mellett egy halom lelkes fiatalt is pályára tudnak küldeni, ezért nagyon nehéz mérkőzés előtt állunk.

– Mi dönthet a Kánai úti Sport 11 Sportcentrumban 17 órakor kezdődő összecsapáson?

– Ez lesz az a csata, ahol csak akkor tudunk nyerni, ha negyven percig extra teljesítményt nyújtunk. A felkészülés alatt egyszer találkoztunk a piros-kékekkel, s bár akkor győzni tudtunk ellenük, ebből messzemenő következtetést levonni botorság lenne. Kérdés, hogy a kinti dobókat hogyan tudjuk semlegesíteni, mert ha sok könnyű gólt kapunk, akkor esélyünk sem lesz a győzelemre. Ha viszont komolyan vesszük a védekezést és fegyelmezettek maradunk, akkor sokkal könnyebb lesz a támadás szervezése is. Pont van bennünk, Burai érkezésével még hatékonyabb lett a támadójátékunk. Tehát ha nagy akarással kosárlabdázunk, akkor jól is védekezünk, így könnyebben és kreatí­vabban támadunk, és akkor nyerünk. Én ezt a verziót támogatom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában