Évértékelő

2018.01.23. 13:37

Az elmúlt évben is eredményesek voltak

Nógrád megye egyik legnépesebb sportegyesülete, a nyolc szakosztállyal működő balassagyarmati Vitalitás Sportegyesület.

B.T.

A tavalyi év eredményeiről Honti Attila egyesületi elnökkel beszélgettünk.

A közhasznú minősítéssel rendelkező Vitalitás Sportegyesület ismételten egy sikeres éven van túl! A kiszámítható gazdálkodásnak köszönhetően valamennyi szakosztálynak sikerült a betervezett versenyeken részt venni.

– Az 1%-os felajánlásoknak köszönhetően a tavalyi évben közel 300.000 Ft-hoz sikerült hozzájutnunk – kezdte Honti Attila. – Várjuk idén is a további felajánlásokat!

Az elnök beszámolt a tavalyi év néhány kiemelkedő eredményéről is.

– A kalapácsvető atlétáink (Csernyik Dzsenifer, Kormány Réka, Szrenka Viktória) az ifjúsági országos csapatbajnokságon végeztek az előkelő második helyen – folytatta. – Az erőemelőknél is a lányok szállították a fényes érmeket. A RAW fekvenyomó, valamint az erőemelő magyar bajnokságon az ifjúsági csapatversenyt is megnyerték. A fiúk közül Posta Krisztiánt kell kiemelni, aki erőemelésben a korcsoportjában első, míg az abszolút kategóriában második helyen végzett. A karatékák közül említést érdemel Szilágyi János, Major Julianna, Vasas Bianka, Lavrik Jázmin, Rados Máté, akik számos versenyen bizonyították jártasságukat a kyokushinkai sportágban. Hegyikerékpárosaink 22 versenyen, 43 esetben álltak rajthoz és a Maraton Magyar Kupa csapatversenyben a 33. helyen végeztek. A legeredményesebb versenyző Ibrányi Attila lett, aki harmadik helyen végzett a Top Maraton versenysorozatban. Ki kell emelni az extrém szakosztályba tartozó Kovács „XL” Lacit, aki a tavalyi évben a francia guyanai túlélőexpedíciójával hívta fel magára az ország figyelmét, és öregbítette az egyesület hírnevét. A szintén extrémes ultra­futónk, a 78 éves Lencsés Éva néni hozta a szokásos formáját, hiszen szinte valamennyi versenyen, ahol elindult, a korosztályában dobogós helyen végzett. Látványtáncosaink az elmúlt évben 20 esetben szereztek első helyezést, 14-ben második, míg 17-ben harmadik helyezést az országos versenyeken.

Az előző év egyik kiemelkedő feladata volt, az egykori Nagyligeti Sporttelep épületegyütteseinek az átvétele a városi önkormányzattól.

– Gondos gazdaként már az első általunk működtetett évben sikerült jelentős felújításokat végrehajtanunk, hogy az erőemelőknek, az íjászoknak és a kajak-kenu szakosztályunknak korszerű bázisa lehessen a komplexum – emelte ki. – A szükséges felújításokon kívül kiépítésre került egy hetvenméteres íjászlőtér is.

Az egyesület aktívái sportesemények szervezésében sem tétlenkedtek. Több országos, regionális verseny és sportesemény szervezésében jeleskedtek.

– Általunk szervezett több kiemelkedő rendezvényünk volt – hangsúlyozta. – Így a VII. márciusi próba íjászverseny, a nyírjesi 2. Arcum Kupa terepíjász verseny, a megyei fekvenyomó-bajnokság és a Mikulás-kupa nemzetközi karateviadal, és nem maradhatott el a hagyományos Vitalitás Sportnap sem. Megemlíteném még, hogy az október huszonharmadika alkalmából rendezett ünnepi testületi ülésen a városi Jó tanuló, jó sportoló díjazáson hat vitalitásos sportoló kapott elismerést. Továbbá Sebjánné Rabóczki Terézia, a látványtánc szakosztály vezetője Balassagyarmat Sportjáért díjban részesült.

A huszonhét éve működő egyesület továbbra is várja a sportolni vágyó fiatalokat, idősebbeket, akik egy jó hírnévnek örvendő közösséghez szeretnének tartozni. Az egyesület tagsága ezúton fejezi ki köszönetét Balassagyarmat Város Önkormányzatnak a megítélt működési és pályázati támogatásokért.

Kiemelt fotónkon: Az erőemelők szállították a fényes érmeket a balassagyarmatiaknak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában