Nyeremények

2024.04.16. 11:44

Rajzpályázat gyerekeknek: hogyan képzelitek el Vietnámot?

Rajzpályázat iskolás gyerekeknek: mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat – nyereményeket, határidőket – a Magyarországi Vietnámi Nők Szövetsége kezdeményezéséről.

Nool.hu

Itt a legújabb rajzpályázat gyerekeknek. A Magyarországi Vietnámi Nők Szövetsége versenyére nógrádi általános iskolások jelentkezését is várják. A szervezőktől megtudtuk a részleteket.

Rajzpályázat gyerekeknek
Rajzpályázat gyerekeknek: Nógrádból is várnak alkotásokat. Képünk illusztráció.
Forrás: Shutterstock

A krónikák szerint Vietnámnak közel ötezer éves a történelme, Délkelet-Ázsia egyik ékköve. Az ország több mint 331 ezer négyzetkilométeren terül el, festői környezetben. Trópusi esőerdők, rizsteraszok, Vörös-folyó, Felhő-hágó, és ezernyi más csoda; hogy csak még egyetlen példát ragadjunk ki: Hue, a legendás császárváros is része ennek a gazdag kultúrájú, gasztronómiája révén is elismert, az Indokínai-félsziget keleti részén fellelhető térségnek.

Vietnám azonban nem csak a tradíciói miatt érdekes, mivel egy igazán modern, 21. századi környezet öleli magához benne a régmúltat – hangsúlyozzák a szervezők. Példaként említik Hanoit, a főváros lüktető, nyüzsgő metropoliszát, nem beszélve Ho Si Minh-városról, amely Vietnám legnagyobb települése, közel tízmillió lakossal, elképesztő méretű felhőkarcolókkal.

Vietnám, Ázsia
Gyermekrajzokat várnak a csodálatos Vietnámról. Illusztráció: Shutterstock
Forrás: Shutterstock

A „Mai Vietnám gyermek szemmel” címmel meghirdetett gyermekrajzpályázatról a Magyarországi Vietnámi Nők Szövetsége közölte: aligha meglepő, hogy az évezredek alatt már megszámlálhatatlanul sok képzőművészt ihletett meg a vietnámi táj, az ott található spirituális értelemben is kivételes világ. S hamarosan közéjük tartozhatnak majd azok a magyar fiatalok is, akik jelentkeznek a pályázatra.

A gyermekrajzpályázat legfontosabb részletei:

A jelentkezés két korcsoportban lehetséges: az elsőbe az 1-4. osztályosok, a másodikba a 5-8. osztályosok tartoznak. Az alkotások benyújtásának határideje április 30-a. A [email protected] e-mail címre várt pályaműveket A3 vagy A4 méretben várják, bármilyen technikával (például: szabadkézi, ceruza, filctoll, zsírkréta, vízfesték, tempera, vagy számitógépes rajz) elkészíthetőek; jó minőségű fénykép formájában vagy szkennelt fájlban küldendőek be. A rajzhoz szükséges mellékelni rövid magyarázó szöveget, illetve a pályázó nevét, életkorát, évfolyamát, telefonszámát, e-mail címét kérik feltüntetni. Természetesen szülői vagy gondviselői hozzájáruló nyilatkozat is szükséges. A rajzpályázat fővédnöke Vietnám magyarországi nagykövetsége.

Milyen nyereményekre számíthatnak az ifjú alkotók?

A 2 fődíjas wellness-szállodai meghívást kap (szüleivel együtt) Magyarország valamely varázslatos pontjára szóló hétvégére, de a fiatal művészek további értékes nyereményekre, oklevelekre is számíthatnak. A díjkiosztó ünnepséget Budapesten rendezik majd május 25-én.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában