Házhoz megy a Zenede

2024.04.12. 11:45

Ismert zenészek hangszereit próbálhatják ki két nógrádi településen

A pásztói Teleki László Városi Könyvtár és Művelődési Központba április 16-án, 10 órakor, míg a szurdokpüspöki turisztikai bemutatóházba 14 óra 30 perckor érkezik a Zenede. Az eseményen interaktív könnyűzenei ismeretterjesztő koncert és hangszersimogató várja az érdeklődőket.

Nool.hu

A művészek Pásztóra és Szurdokpüspökire látogatnak a jövő héten

Forrás: Facebook/Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum

 A Petőfi Kulturális Ügynökségi portálunkhoz eljuttatott közleményében tájékoztatott: a Házhoz megy a Zenede című könnyűzenei előadássorozat és zenei misszió 2012-ben azzal a céllal jött létre, hogy a 20. század könnyűzenéjének fejlődését mutassa be a blues, swing, beat, soul, rock, pop zenei stílusok érintésével. 

"Az országjáró turné Pop-legendák és Rock-legendák elnevezésű műsorát az elmúlt 12 évben több mint 200 ezer általános iskolás és középiskolás gyermek láthatta. Bordás Józsefnek, a zenei misszió vezetőjének célja a felnövekvő generáció számára ablakot nyitni a zene sokszínűségére és ösztönözni a gyermekeket a hangszeren való tanulásra az élőzene fennmaradásának és a play-back-mentes muzsikálás reményében" – írták.

A művészek hangszereiket is magukkal hozzák

A koncerten résztvevő művészek között olyan nevek szerepelnek, mint Bordás József, a Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum művészeti vezetője, Artisjus-díjas zenetanár, dobművész; Baricz Gergő, az X-Faktor felfedezettje, zenetanár; Nagy Zoltán, a Fiesta tagja, számos pop produkció gitárosa, Kovács Felicián, Kovács Kati és a Wellhello együttes zongoristája, billentyűse; Köpöncei Dániel basszusgitáros magyarországi és felvidéki produkciók tagja, Feke Pál produkcióinak basszusgitárosa. Az előadók hangszereiket is magunkkal hozzák és azokat kiállítják. Az előadást követően, a gyermekek kipróbálhatják a dobokat, gitárokat, basszusgitárokat és a digitális zongorákat.

Az esemény látogatása ingyenes, mely a Petőfi Kulturális Program a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában