Zene

2024.04.08. 12:38

Több száz hangszert próbálhatnak ki az érdeklődők Balassagyarmaton

Balassagyarmatra érkezik az országjáró zenei játéktér és ismeretterjesztő sorozat, a Hangszert a kézbe. Április 16-tól 18-ig több száz hangszer várja az érdeklődőket a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban.

Lukács Zsófia

Hangszert a kézbe!

Forrás: Pexels/Illusztráció

A programsorozat egy olyan ingyenes hangszerkiállítás, hangszersimogató és könnyűzenei, népzenei, klasszikus zenei oktatási bemutató egyszerre, amely rendszeres időközönként más-más városban irányítja rá a fiatal korosztályok figyelmét a zenélésre, a zenélés tanulásának lehetőségeire. 

Az interaktív hangszerkiállításon a gyerekek maguk szólaltathatják meg a billentyűs-, ütős-, népi-, klasszikus-, pengetős-, és elektronikus zenei hangszereket. Előadások során bemutatják a különböző zenei műfajokban használt hangszerek fejlődésének történetét, az irányzatok és a stílusok kialakulását és sokszínűségét, egyben betekintést engednek a zenész élettér és életmód nagyszerűségébe is.

Több száz kipróbálható hangszer várja az érdeklődőket kedden és szerdán 8.30-tól 18 óráig, valamint csütörtökön 8.30-tól 15 óráig a művelődési központban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában