Megnyitó

2024.03.31. 17:50

Vörös szőnyegen lépkedtek be a mohorai emlékházba a veterán autókkal érkező dívák (fotók)

Igazán megadták a módját húsétvasárnap a tulajdonosok a Tolnay Klári Emlékház évadmegnyitójának Mohorán. Ráadásul az időjárás is kiváltképp kegyeibe fogadta a vendégeket a látványos eseményen.

Hegedűs Henrik

Sorra érkeztek a dívák

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

A hagyományok szellemében minden esztendőben április első napján nyitja meg kapuit a látogatók előtt a népszerű művésznő egyedülálló nógrádi múzeuma, és mivel most húsvét ünnepére esett az alkalom, a szervezők igyekeztek minél több egyedi külcsínt kölcsönözni a rendezvénynek.

Vasárnap, a déli harangszó kondulása után néhány perccel, a ragyogó napsütésben sorra fékeztek le a Palóc Classic Historic veteránjármű-gyűjtő csapatának autói az emlékház előtt. Elsőként egy pompás Cadillacből Pásztor Erzsi Kossuth-díjas színművésznő, a Tolnay-múzeum örökös háziasszonya szállt ki, majd lépdelt fel a leterített vöröses árnyalatú szőnyegen a kiállítóterem bejárata elé. Őt követte a többi díva, a tulajdonosok képviseletében Balla Tünde művészeti vezető, Bajza Viktória, Détár Enikő és Horváth Csenge színművészek, dr. Solymosi-Tari Emőke zenetörténész és végül Rátkai Erzsébet jelmeztervező.

A múzeum ajtajában a kulcsot, mint az elmúlt években mindig, ezúttal is Pásztor Erzsi forgatta meg először. A jelképes művelet előtt röviden azt mondta, rendkívüli büszkeséggel tölti el, hogy folyamatosan őt éri az a megtiszteltetés, hogy a néhai hírneves előd megannyi emlékét, tárgyát, jelmezét, fotóját őrző helyet, ami a magyar színművészet ékessége, ő adhatja át tavasszal a nagykzönségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában