Nemzeti ünnep

2024.03.16. 16:22

Példamutató a márciusi ifjak hazaszeretete, ünnepeltek Mihálygergén is

Március 14-én, tartották a mihálygergei művelődési házban az 1848-49-es szabadságharc tiszteletére rendezett megemlékezést, amelyen több generáció ünnepelte együtt a forradalom 176. évfordulóját.

Sipos Nina Vivien

A fellépők csoportképe

Fotó: Beküldött

Az ünnepségen megemlékező beszédében Szikoráné Sebestyén Katalin polgármester kiemelte, a mai fiatalok számára is példamutató az a hazaszeretet, amelyet a márciusi ifjak bizonyítottak forradalmi tevékenységükkel. A köszöntőt követően a gyerekek a jeles nap eseményeiről egy színdarabot mutattak be, amit táncos jelenetek – tavaszköszöntő leánytánc és a fiúk verbunkos néptánca – színesítették. 

Fenesné Tóth Ágnes, Mihálygerge alpolgármestere hírportálunknak elmondta, hogy a helyi művelődési ház színpadán a négytől a nyolcvan évesig szerepeltek az ünnepi műsorban, míg a nézőtéren ülők közül a legfiatalabb hat hónapos, a legidősebb pedig 86 éves volt. 

– A műsor interaktív elemeket is tartalmazott, ugyanis a szereplők a közönséget is belevonták a színdarab menetébe, például a Petőfi Sándort megszemélyesítő fiatal gyermek elszavalta a Nemzeti dal első versszakát, majd a következő strófát a nézőtéren ülők mondták el. Hasonlóan zajlott a tizenkét pont felidézése is – árulta el az alpolgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában