Szórakozás

2024.03.02. 08:22

Bővítik a kulturális programok kínálatát Patakon

A farsangi időszaktól egészen az adventi várakozásig minden évszakban szeretné gazdagítani kulturális programkínálatát, bővítve az igényes szórakozási lehetőségeket a pataki önkormányzat. Mindezzel a helyi közösség összetartása is erősödhet.

Hegedűs Henrik

Farsang alkalmával népviseletes maszkabálon mulathattak a helyiek

Forrás: Beküldött fotó

Fekete Tibor, a nyugat-nógrádi község faluvezetője portálunk érdeklődésére elmondta: a polgármesteri hivatal munkatársaival együtt terjedelmes művelődési csomagot állítottak össze.

– Egész esztendőre szóló kulturális tárat nyitunk idén is – fejtette ki a település vezetője. – Farsang alkalmával például népviseletes maszkabált szerveztünk, minden korosztály bevonásával, az óvodásoktól a legidősebb lakókig mindenki remekül érezte magát. Igazodunk a palóc tájegység szokásaihoz is, így készülünk a húsvéti időszakra. A vallási turizmushoz kapcsolódó programokban ugyancsak gondolkodunk, hiszen e területen egész Nógrád vármegyében élen jár a községünk. Ezen kívül színházi előadásokat, kézműves foglalkozásokat, illetve könyvtári órákat is tervezünk, ezekbe szintén bevonjuk a tájházunkat.

Fekete Tibor hozzátette: már most elkezdődött az év legkiemelkedőbb eseményének, a Pampuska Fesztiválnak a szervezése. A pünkösd vasárnapi nagyszabású rendezvényen több meglepetéssel is előrukkolnak majd a vendégeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában