Kiállítás

2024.03.24. 09:00

Különleges fényképsorozat érkezik a drégelypalánki templomba

Lukács Zsófia

Molnár Levente, az ipolyfödémesi születésű fotóművész Statio című kiállítása nyílik a drégelypalánki Szent Erzsébet templomban március 23-án, szombaton 17.45-kor.
– A Statio című projektem 2019-ben készült diplomamunkaként, a Budapesti Metropolitan Egyetem fotográfia szakán. A munka fő kérdése az volt, hogy létre jöhet-e, mint olyan, egy ,,szent" fénykép, és ez a kép vajon bekerülhet-e egy templom terébe. Hétköznapi emberekkel megrendeztem és eljátszattam Jézus Krisztus szenvedésének történetét, majd barokk stílusú fényekkel megfotografáltam azt. A katolikus egyház áldását adva munkámra megszentelte és felavatta a képeimet, így a kiállítások során azok, a különböző templomok kiegészítőivé és használati tárgyaivá válnak – fogalmazott a kiállításról Molnár Levente.

A fotók 2019 óta négy ország számos templomában megjelentek már, így vándorkiállításként több ezer emberhez eljutott. A nagyböjti és a húsvéti időszakban a kiállítás Drégelypalánkon látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában