Tárlat

2024.02.24. 08:10

Régészeti leleteket, kincseket rejt a salgótarjáni múzeum kiállítása

Sipos Nina Vivien

A salgótarjáni Dornyay Béla Múzeumban a Görbeország kincsei című régészeti kiállítás egészen február 29-ig tekinthetik meg a látogatók és érdeklődők. A Görbeország kincsei című tárlaton a múzeumkedvelők megismerkedhetnek Nógrád vármegye elmúlt tíz évének legjelentősebb régészeti feltárásaival, valamint láthatóak olyan tárgyak, amelyek a középkori várak és templomok környezetéből kerültek elő. Felfedezhetőek azok a leletek is a salgótarjáni múzeumban, amikre a 21-es főút négysávosítási munkálatai közben találtak, valamint azt is megtudhatják az érdeklődők, hogy milyen kincseket temettek a földbe egy tudatosan megtervezett rituálé során, és miket használtak az emberek régebben fizetés céljából a pénzérmék előtt. 

 A Dornyay Béla Múzeum a hivatalos Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést, miszerint egy rendhagyó tanóra keretein belül is bátran látogathatják az óvodások, általános- és középiskolás gyerekek az intézményt, hiszen a kiállításhoz kapcsolódnak érdekes múzeumpedagógiai foglalkozások.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában