Kínhalál

2024.02.26. 07:36

Passiójátékot mutatnak be a benczúrfalvai Szent Antal Fogadalmi Keresztúton

A Pro Arte et Natura Alapítvány a közösségi oldalán adta hírül, hogy passiót mutat be március 23-án, szombaton 15 órától Benczúrfalván, a Szent Antal Fogadalmi Keresztúton.

Lászlók Judit

A közleményben úgy fogalmaztak: „Amikor végigmegyünk Jézus útján, amit bejár a kerttől a keresztig, rádöbbenünk, hogy ez nem egy távoli esemény, hanem benne van a mi életünk is, a mi küzdelmeink, kétségeink, jó és rossz döntéseink, de a remény is, az út végén van a megváltás. Békét szeretnénk! A béke a mi lelkünkben, szívünkben kezdődik, amikor felhagyunk önzésünkkel, a másik iránti gyűlölettel, megértéssel, szeretettel fordulunk embertársainkhoz. A próbák során egyre jobban közösségé kovácsolódunk. Legyen Benczúrfalva egy szerető, keresztény közösséggé! A szereplők a mustármag, amely majd fává terebélyesedik.”

A közleményben kiemelték: a passiójáték Meskó Zsolt útmutatásai alapján Halasi Dániel rendezésében valósul meg. Az első megbeszélést és a próbát a napokban megtartották a Benczúr Gyula Rajziskola aulájában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában