Tavaszköszöntő

2024.02.08. 07:29

Gólyalábasok is felvonulnak a rétsági télbúcsúztató mulatságon

A hagyományok szellemében idén is a hamvazószerdát megelőző szombaton rendezi meg a látványos télbúcsúztató mulatságát Rétságon a Kereplő Néptánc Egyesület.

Hegedűs Henrik

A hosszú múltra visszatekintő eseményen február 10-én, szombaton kora délután, 13 óra 45 perctől gyülekeznek majd a maskarába és a népviseletbe öltözött résztvevők a Mező utca torkolatánál, az északi városrészen található benzinkút közelében. Ezt követően pedig az adott jelre a Hórihorgas Hujákolók és a Gólyalábas Társulat tagjainak felvezetésével, a Folt zenekar muzsikás kíséretével elindul a vidám menet a 2-es számú főúttal párhuzamosan haladó kerékpárúton, egészen a nagyparkolóig.

Ott aztán előtérbe kerül a feldíszített szalmabáb, amely hamarosan tüzet kapva elég a téren, miközben aprók és nagyobbak egyaránt körtáncot járva, boldogan énekelve köszöntik a tavaszt.

A műsor második része 15 órától a Városi Művelődési Központ és Könyvtár aulájában folytatódik, a kora estig tartó táncházban fellépnek a Kereplő egyesület különböző korosztályos csoportjai, az óvodásoktól egészen a felnőttekig, valamint a Zúgófa és a Csillagvirág együttesek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában