Találkozó

2024.02.26. 09:15

A szécsényi Erkel Ferenc Vegyeskar is részt vett a nemzetközi találkozón

Az ötvenéves szécsényi Erkel Ferenc Vegyeskar is meghívást kapott a IX. Szinkópa Nemzetközi Vegyeskari Találkozóra a budapesti Erkel Ferenc Vegyeskartól és karnagyuktól, Cseri Zsófiától – adta hírül Lévárdi Beáta, a szécsényi vegyeskar karnagya a közösségi oldalán.

Lászlók Judit

„Az egész napos rendezvényen hangképzés, kóruspróbák, előadások és szakmai tapasztalatcserék valósultak meg. A próbákat olyan magyar, világhírű karnagyok tartották, mint Sapszon Ferenc, Hollerung Gábor és Nemes József” – olvasható a bejegyzésben.

Lévárdi Beáta kiemelte továbbá, hogy a találkozón rajtuk kívül még olyan elismert kórusok vettek részt, mint a sepsziszentgyörgyi Laudate kamarakórus, az esztergomi Balassa Bálint Vegyeskar, a bajai Ad Libitum Kórus és a budapesti Erkel Ferenc Vegyeskar. Késő délután pedig egy közös koncerten léptek fel, ahol a 150 tagú összkart Sapszon Ferenc karnagy vezényelte és Bárdos Lajos „Libera me” című művét mutatták be.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában