Művészet

2024.01.13. 08:18

Érdekes beszélgetéshez csatlakozott Hámori Gabriella Romhányban

Az új esztendőben havonta több, érdekes programmal készül látogatóinak Romhányban a Bereczki Máté Művelődési Ház. A január kiemelkedő eseménye a Sanctum névre keresztelt összművészeti trialógus volt január 11-én csütörtökön este, amelyen három közismert személyiség beszélgetett és alkotott véleményt kulturális témákban.

Hegedűs Henrik

Az est házigazdájának szerepkörét a környékhez, de különösképpen a szomszédos Kisecsethez családja révén kötődő Juhász Anna Prima-díjas irodalmár vállalta magára, míg neves vendégként meghívta Hámori Gabriella Jászai Mari-díjas színművésznőt, Juhász Ferencné dr. Kilián Katalin immunológust, aki számos, a huszadik századi irodalmat bemutató kötetet szerkesztett, valamint dr. Praznovszky Mihály irodalomtörténészt, Mikszáth-kutatót.

A mintegy negyven-ötven fős hallgatóság előtt zajló terefere során elsősorban arra keresték a választ, miképpen reagál egymásra a kép, a hang és a szó, és miként ihletik meg jelen korunk történései, mozzanatai, fejleményei, a természet átalakulása az alkotókat. 

Ennek során a művészet olyan „megrendítő” pillanatai is felszínre kerültek, amelyek révén az ember közelebb kerülhet önmagához, ezáltal a világ összefüggéseinek mélyebb megértéséhez

 – olvasható a rövid ismertető a romhányi művelődési ház Facebook-oldalán. 

Természetesen nem maradhattak ki a meghitt hangulatú beszélgetésből a szűkebb pátriához, a palócföldi tájhoz fűződő kapcsolatok, a nógrádi irodalom és közélet jeles alakjai, valamint a Kilián-família története. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában